Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани

...
Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще говори пред комисията за протестите срещу БФС в парламента

Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани с митинга против Българския футболен съюз от 16 ноември 2023 година, гласоподава да предложения кмета на София Васил Терзиев да бъде изслушан на идващото съвещание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Днес народните представители изслушаха представители на Столичната община, измежду които Красимир Димитров-директор на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община и Мариела Найденова-директор на дирекция „ Сигурност “ към Общината. Те описаха за организацията на работа със Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) по отношение на митинга. 

Красимир Димитров изясни, че задачата му е била да бъде във краткотрайния щаб, основан от Столична дирекция на вътрешните работи от сутринта, с цел да организира диалози с уредниците и с полицията, с цел да се подхващат ограничения. Той означи, че сутринта в Борисовата градина е видял футболни почитатели да поставят маски и незабавно е докладвал на кмета, че може да се стигне до заплаха за жителите в региона. Също по този начин да се планува прекъсване на градския превоз, който е допустимо да бъде замерян с бомбички. 

Разговарях с хората, които предвождаха шествието, помолих ги да изкараме хората от региона на Орлов мост, с цел да не стига до произшествия, само че с тях контактът беше извънредно сложен, добави той. Постоянно поддържах връзка с кмета по време на митинга, уточни Димитров. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР