Временната комисия за полицейско насилие записа в доклада си, че

...
Временната комисия за полицейско насилие записа в доклада си, че
Коментари Харесай

Депутати искат отстраняване на шефа на НСО

Временната комисия за полицейско принуждение записа в отчета си, че желае премахване на началника на Националната работа за защита (НСО) Емил Тонев. А като разследване от това - и неговото следствие, предава Българска телеграфна агенция. 

" Констатирахме ужасяващо полицейско принуждение, прикривано със съучастничество на длъжностни лица и магистрати ", изясни ръководителят на комисията Николай Хаджигенов. 

По думите му записите, които бяха обществено показани, били целеустремено изтрити преднамерено. А до два правосъдни състава Тонев написал, че службата не разполага с такива записи. 

Отстраняване от служба комисията ще желае и за прокурор Вероника Трифонова, работила по случая. Според Хаджигенов тя излъгала, че не разполага с всички доказателства. 

Като разясни, че част от рекомендациите са и до градската прокуратура, той напомни, че са подслушвани 934 индивида. Затова комисията ще сезира и Бюрото за надзор на СРС. Препоръки има и към работата на Министерство на вътрешните работи. 

Хаджигенов напомни, че краткотрайната парламентарна комисия е сезирала редица интернационалните институции за случилото се на два от огромните митинги в София. 

" Това няма да затихне сигурно. Такова нещо никой в никакъв случай не е виждал ", заключи Хаджигенов и изрази вяра да има съвещание на Народното събрание в сряда, с цел да бъде финално гласуван отчетът на комисията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР