Временната комисия има две цели - да се види дали

...
Временната комисия има две цели - да се види дали
Коментари Харесай

Атанас Атанасов за шефа на МВР: Помня как Борисов каза: Сложете онова момче от БОП-а

Временната комисия има две цели - да се види дали има превишаване на правата на служителите на реда и да се види дали има несъгласие в нормативната уредба. Това  разяснява Атанас Атанасов от ПП-ДБ в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия, който е началник на краткотрайната комисия.

 

Има такова несъгласие от една страна полицията обезпечава, а от друга кметът, само че по какъв начин той да го обезпечи като няма инструментариум. Ние също ще желаеме кореспонденцията сред кмета и Столична дирекция на вътрешните работи. Кметът няма инструментариум да обезпечава реда, тъй като за него дава отговор Столична дирекция на вътрешните работи, което не му е подчинена. Нито единия ще наказваме, нито другия ще оневиняваме, отговори той, запитан не е ли тази комисия, с цел да се накаже Калин Стоянов, а да се оневини Васил Терзиев.  

 

Ние желаеме отговорност от този за който сме дали своят вот, министърът на вътрешните работи, само че отговорност може да търси министър председателят. Калин Стоянов е министър на премиера Денков, изясни той. 

 

Атанасов добави, че добре си спомня по какъв начин в кабинета на ръководителя на Народно събрание в остарялата постройка на Народното събрание, когато се гледали неприятно с ГЕРБ, Бойко Борисов сподели: Сложете това момче от БОП-а, а помня, че Борисов сподели, никога да не е Атанасов. 

 

Ние сме народни представители, които сме дали своят вот за министъра и търсим отговорност от него, добави той. Атанасов знаел, че е имало щаб в Столична дирекция на вътрешните работи. " А това с киното прозвуча като някой отишъл на кино ", пошегува се той. 

 

Когато напишел нещо за Путин непрестанно го налазвали тролове, призна той. 

 

Много значимо било в Министерство на вътрешните работи да се обърне внимание на кадровата работа, имало огромна уязвимост в кадровия асортимент и образованието му.

 

Според него тематиката за оставката на шефа на ДАНС не е завършила, само че в този момент Народното събрание имал претрупан дневен ред. Той напомни, че от ПП-ДБ имало импортирани законопроекти за службите за сигурност.

 

В тази сфера извънредно значимо нещо е доверието. Имам възприятието, че специфичните случаи мислят, че в действителност са нещо специфични. 

 

По отношение на бюджета сподели, че в случай че имало разточителства, щели да ги порежат. А за конституцията сподели, че значимо било да извършат правосъдната промяна, само че и служебното държавно управление. Въпросът не било да му лишават пълномощията, а деликатно да се огледа. Трябвало да има лимитиране и по какъв метод се сортират хората. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР