Времената, в които жената нямаше право да гласува и да

...
Времената, в които жената нямаше право да гласува и да
Коментари Харесай

Успешната жена има поне 8 навика

Времената, в които дамата нямаше право да гласоподава и да взе участие в публичния живот, от дълго време са отминали. Към днешна дата дамите са все по-предпочитани водачи, защото те умеят да водят договаряния и да движат сполучливо дипломатически въпроси. Има ли нещо, което отличава съумелите дами?
В идващите редове ще се опитаме да ви подскажем някои от навиците на дамите със забележителна кариера в бизнеса. Ето ги и тях:

Поставете си цели и ги следвайте
Успешните бизнес дами имат огромни фантазии, само че краткосрочни цели. Мислите за бъдещето несъмнено са значими, само че също толкоз значими са и нещата, които вършиме всеки ден. Опитайте се да си поставяте нова цел всяка седмица. По този метод, стартирайки деня, ще можете да планирате уговорките си и да подредите целите си. Преди да се усетите, по този метод ще сте съумели да постигнете дълготрайните си цели. От изгода ще е да виждате огромната картина, само че това, което ще ви води там, където желаете, са вашите краткосрочни цели.

Ставайте рано
Един от най-успешните привички, които можете да придобиете е да ставате рано. Макар и първоначално да ви звучи извънредно, замислете се че в действителност ще разполагате с доста повече време. Ако станете в 6, вместо в 8, ще имате време да извършите утринната си подготовка, да си вземете душ и даже да си приготвите закуска. И всичко това – още преди да сте почнали работа. Това ще ви помогне след края на работния ден да можете да се отдадете на фамилията си без скрупули, че не сте спортували или пък не сте имали време за себе си.

Обградете се с хора, които ви поддържат
Може би сте чували поговорката: „ Вие сте четиримата индивида, с които най-често поддържате връзка “. И това в действителност е по този начин. Средата, в която живеете може да окаже позитивно въздействие върху мотивацията ви и респективно – вашият триумф. Ако ви се постанова да поискате съвет от близки и родственици, евентуално те ще ви спомагат с ненаситност. Но в случай че се посъветвате с хора с опит, които са във вашия отрасъл, евентуално ще избегнете доста неправилни решения. Ето по тази причина се обграждайте с хора, които споделят вашите визии за живота и кариерното развиване.

Практикувайте признателност
Много пъти сме споменавали за това предписание, само че ще го създадем още веднъж. Водете си вестник на благодарността. Всяка вечер, преди лягане, напишете на лист най-малко 3 неща, които са се случили и за които сте признателни. Този на пръв взор елементарен табиет може да се окаже камъчето, което ще преобърне колата на живота ви, освен това в позитивна посока.

Не се опасявайте да сте сами
Социалните контакти и общуването несъмнено са действия, които могат да ви донесат доста, изключително когато приказваме за бизнес. Но не забравяйте и това, че най-ползотворна може да е тази отмора, която сте прекарали със самите себе си. Намерете време за спа, медитация или просто си вземете гореща вана вкъщи.

Слушайте повече и говорете по-малко
Това, с което ви запомнят хората от време на време не са думите, а по какъв начин сте ги предиздвикали да се усещат. Вашето безмълвие от време на време може да приказва по-високо от думите ви. То може да покаже какъв брой сте заинтересувани от тях и да накара близките да ви почитат, защото посредством мълчанието вие им показвате какъв брой сте заинтересувани от тях.

Приемете грешките като скъп опит
Независимо дали приказваме за взаимоотношения, другарства, провалени бизнес хрумвания – направете по този начин, че вместо да ви пречупят, грешките да ви покажат скъпи уроци. Не забравяйте, че нито можете да върнете предишното, нито да го измененията. Можете единствено посредством дейностите си през днешния ден, да измененията бъдещето си.

Говорете повече за нещата, за които сте признателни, вместо да се оплаквате
Въпреки че е много изкушаващо да споделяте за неуспехите си пред близки и другари, запомнете, че мозъкът ви постоянно би трябвало да е изпълнен с мисли за обилие. Понякога, без да желаете, вие може би говорите единствено за несполуките си. Обърнете обстановката във ваша изгода и споделяйте повече триумфите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР