Времената, в които Ангел Личканов се биеше с 10 мутри

...
Времената, в които Ангел Личканов се биеше с 10 мутри
Коментари Харесай

Упадък! Личкана счупил и стъкло на автобус от градския транспорт

Времената, в които Ангел Личканов се биеше с 10 мутри в нощните питейни заведения, очевидно окончателно са отминали. 56-годишният воин от 90-те към този момент протяга ръка на дами и...автобусни водачи. В петък Личкана нападнал жена на светофар, откакто спряла пред него. Инцидентът е станал в ЖР " Тракия ".  Потърпевшата  подала тъжба в полицията и по случая почнала инспекция. Междувременно обаче, Личканов се забъркал в различен скандал на пътя. Той се скарал с водач на рейс от градския превоз и препирнята приключила със строшен прозорец.
Прочетете още
В последна сметка той е бил арестуван, а двата случая са докладвани на Районна прокуратура. 

През 2020 година Ангел Личканов  бe заловен с над 8 кг опиати на турската граница. Няколко месеца по-късно той излезе от ареста, като  причината за освобождението му бе здравословен проблем - възпалени външни хемороиди, които незабавно трябвало да бъдат оперирани.

Личканов и съдружникът му Петър Петров /40/ са арестувани на зелена граница, в региона на 289 гранична пирамида, край село Маточина, обл. Хасково, при опит да пренесат в сакове и чували 8 400 грама марихуана от България в  Турция. Те са хванати от чиновници на Гранична полиция.

В и към тях са били открити 2 броя платнени сакове и 2 броя полиетиленови чували, които съдържали суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест последната реагирала на наркотично вещество – марихуана.

Предишният конфликт на Личкана с правораздаването бе през 2015 година, когато умъртви 12 -годишно момче, изскочило пред колата му на бул. " Цар Борис Трети Освободител ". След привършване на следствието, против него не бе повдигнато обвиняване, защото съгласно събраните доказателства, той не е бил отговорен. 

Тройната експертиза, направена по искане на прокуратурата, е  открила, че Личканов е карал с 47 км/ч, което е под оптимално допустимата скорост в града, момчето е изскочило ненадейно на пътното платно и лидерът не  е имало по какъв начин да реагира.

По тази причина обвиняванията против него са свалени.

Личкана е с богата престъпна биография и е е излежал две присъди. През 90-те години името му се свързва и с групировката ВИС 2, към която гравитира. Движи се с многочислена защита. Често се замесва в кавги и побои в нощните клубове под тепетата.  

На 16 октомври 2012 година  в центъра на Пловдив, близо до заведението “Авеню ”, двама пловдивски стоматолози - брат и сестра, влизат в спор с Личканов  поради погрешно паркиране. След разменени обиди  Личкана удря водача и сестра му. На задната седалка пътува 9-годишната щерка на дамата. Часове по-късно Личкана е задържан. Делото завършва с рекордна присъда 2,4 години. 

Преди това той излежа 8-годишна присъда за рекет на асеновградския предприемач Васил Пиронков.  Личкана е безапелационен, че  високите присъди,  които получава от  пловдивския съд са тенденциозни и твърди, че е жертва на систематична принуда и че го съдят поради името му, а не за това, което е направил. 

След като излезе на независимост през 2014 година, в изявление за TrafficNews Личкана съобщи, че " в пандиза е преосмислил живота и целите си и поема по нов път. " Мисля радикално да трансформира живота си. Искам да не ме виждат, да не се набивам на очи " съобщи той, а по-късно разяснява, че ще се занимава със земеделие. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР