Времената след пандемията, определяни като нова ера, бързо трансформират бизнес-пейзажа(снимка:

...
Времената след пандемията, определяни като нова ера, бързо трансформират бизнес-пейзажа(снимка:
Коментари Харесай

Предстоят големи промени в цифровия бизнес


Времената след пандемията, определяни като нова епоха, бързо трансформират бизнес-пейзажа
(снимка: CC0 Public Domain)

COVID-19 трансформира това, което в миналото беше единствено благопожелание, в наложителна част от бизнес-стратегиите, а 2021 година единствено ще ни тласне още по-напред в тази посока. Предстоят огромни промени в организациите от всички сфери.

Времената след пандемията, определяни като нова епоха, не престават бързо да трансформират бизнес-пейзажа. „ Това, което мнозина смятаха за незадължително, стана наложително за една нощ ”, споделят анализаторите от за цифровия бизнес. За някои бизнеси напредък, който следва да се случи поетапно в границите на 5 години, на процедура се форсира и осъществя за 5 месеца.

2021 е годината, предвижда Forrester, когато по-голямата част от бизнеса ще влага в пълноценно. Анализаторите плануват пет основни аспекта в процеса.

1. 20% от международния бизнес ще сътвори цифрови подразделения

Дигиталната ангажираност ще се трансформира в в устрема за угаждане на клиентите през 2021 година, предвижда Forrester. Много международни организации ще си основат обособени подразделения за разбор на данни, изкуствен интелект (AI) и софтуерно ръководство.

„ До края на 2021 година чакаме 30% от фирмите с над 1 милиарда $ да имат доста портфолио от цифрови артикули и 20% да изградят цифрови подразделения, отдадени на стартирането на разтърсващи нови артикули ”, споделят от Forrester.

2. Стратегиите отиват в облака

„ Всяко ново цифрово поделение ще схване нововъведенията посредством екосистемите. Очакваме 50% от предприятията да центрират своята промяна към. Те ще реалокират сериозни за бизнеса си оперативни приложения и всички приложения за потребителския опит там – в облака ”, предвижда Forrester.

Ключова част от тази тактика ще бъде подравняването на вътрешните и външните запаси, което – съгласно Forrester – организациите би трябвало да вършат, като имат поради съответна тактика.

3. Бутоните „ Купи ” ще са на всички места

2021 ще бъде година, в която компаниите ще тестват разнородни канали за продажби, с цел да видят кои ще сработят. „ Това няма да бъде просто избор сред подготвен е-магазин и личен модул за, няма да е нещо като избор сред Фейсбук Shops или Amazon Business. Ще става дума за изпробване с всички вероятни канали за създаване на нови типове директни взаимоотношения с клиентите ”, предвижда Forrester.

Желанието да се откроиш измежду съперниците в допълнение ще подтиква възприемането на средствата за дълбока персонализация, продажби посредством усъвършенствана действителност (AR) и продажби посредством виртуална действителност (VR), както и други тактики, в които е значимо наличието.

4. DOP ще заменят ERP

Платформите за цифрови интервенции (DOP), които комбинират бек-офис бизнес-инструменти в един артикул, бяха гореща тематика през 2020 година и ще продължат да се развиват като сурогат на наследения (ERP). По-мащабното нахлуване на DOP ще подтикне доставчиците да диференцират своите артикули, което е добре за техните клиенти.

„ Новите DOP оферти ще са основани на неестествен разсъдък и насочени към екосистемата, съобразени с промишлеността и даже микровертикалните сюжети и условия за прилагане ”, споделят Forrester.

5. Ценообразуване въз основа на резултатите

Бизнесът, който се стреми да схване цифровите бизнес-стратегии, ще търси доста външни снабдители, а Forrester споделя, че 50% от новите контракти за ще включват конструкция на възнаграждение, основана на реализиране на съответни резултати.

„ Купувачите на трансформационни услуги ще чакат доставчиците да съчетаят бизнес-обединения, експертиза „ от край до край ” и програмен продукт и активи за данни, с цел да ускорят времето за реализиране на стойност ”, споделят анализаторите. Консултантите, доставчиците на механически услуги и други организации ще би трябвало да са наясно с този капацитет и надлежно да възнамеряват бюджетите си на тази основа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР