Времената на икономическа несигурност променят инвестиционните нагласи, затова не е

...
Времената на икономическа несигурност променят инвестиционните нагласи, затова не е
Коментари Харесай

Тежки дни за криптовалутите, пандемията отключи срив

Времената на икономическа неустановеност трансформират капиталовите настройки, по тази причина не е чудно, че криптовалутите усетиха внезапно поевтиняване

Ветеран в търговията с криптовалути предизвести, че биткойн може да поевтинее до 1000 $
(снимка: CC0 Public Domain)

Изминалата седмица бе тежка за мнозина по целия свят и това се отнася с цялостна мощ за… криптовалутите. Техните цени се сринаха стремглаво, най-много около решението на СЗО да разгласи ковид за пандемия. Според експерти обаче най-лошото не е отминало.

Най-наблюдаваната криптовалута биткойн тази седмица претърпя истински потрес, откакто цената й падна внезапно. Същото се случи и с съвсем всички криптовалути в границите на броени часове.

В четвъртък, 12 март, биткойн загуби 15% от цената си единствено за 20 минути. На борсата CoinGecko 1BTC струваше към 7250 $ към 10:30 часа, а малко преди 11 ч. цената се намали до малко над 6000 $. В момента тя е дори по-ниска – към 5300 $.
още по тематиката
Това е значителен спад на фона на последните седмици. Около 19 февруари цената на биткойн беше към 10 хиляди $ за една „ монета ”.

Останалите криптовалути се движат по сходна крива, демонстрира анализът на CoinGecko. Почти всички бележат внезапен спад на цената, изключително към 12 март.

Силно наранена е криптовалутата XRP. Алткоийн, една от най-значимите „ монети ” от позиция на пазарна капитализация, поевтиня до $0,105, което по отношение на нейната най-висока стойност от $0,345 (достигната преди няколко седмици) съставлява срив от към 70%.

Спусъкът за този срив бе анонсът на СЗО, че новият ковид е същинска пандемия. Много от страните по света започнаха незабавни ограничения за битка с разпространяването на болестта.

Времената на икономическа неустановеност трансформират капиталовите настройки, по тази причина не е чудно, че криптовалутите усетиха внезапно поевтиняване, разясняват борсовите анализатори. В последна сметка никой не желае рискови влагане във времена, когато не е ясно какви стопански разтърсвания предстоят, поради следствията от пандемията.

Според експертите, най-лошото за криптовалутите към момента не е пристигнало. Един от ветераните в търговията с криптовалути предизвести, че биткойн може да поевтинее до 1000 $. Легендарният търговец Питър Бранд счита, че настоящите събития могат да се отразят дълготрайно на койните.

В отговор на човек, който го запита дали биткойн ще падне до 5 000 $, Бранд означи, че в случай че огледа диаграмата на криптовалутата „ без пристрастия ”, той вижда цена „ под 1000 $ ”, което ще значи BTC да поевтинее близо 80% по отношение на сегашната си цена от 5300 $.

Паралелно с това експертите разискват и други компликации за криптовалутите. През последните месеци цената на „ изкопаването ” на един BTC е достигнала 8000 $ при „ общоприети цени на електрическата енергия и най-новите обществено налични хардуерни технологии ”.

Високоплатените майнери ще бъдат изхвърлени от пазара, планува Нико Чонг, пазарен анализатор. Според него, може да се чака „ капитулация на майнерите ”, когато доста от тях ще бъдат принудени да излязат от пазара всеобщо поради това, че биткойн се търгува не цени, които са под цената на „ изкопаване ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР