Време за отговор Режимът в Иран и подкрепяните от него

...
Време за отговор Режимът в Иран и подкрепяните от него
Коментари Харесай

Почна се! Израел е атакувал Иран с над 100 самолета, пуснали са в действие и Stelt ВИДЕО

Време за отговор

„ Режимът в Иран и подкрепяните от него организации в района нападат непрекъснато Израел от 7 октомври предходната година по няколко посоки, в това число посредством непосредствено нахлуване от иранска територия.

 

Като всяка друга суверенна страна в света, ние имаме правото и задължението да отговорим. Нашите нападателни и отбранителни благоприятни условия са изцяло мобилизирани, ще създадем каквото е належащо, с цел да защитим страната си и народа си. “

 

Иранската организация „ Фарс “ оповестява, че Израел е атакувал няколко военни бази към Техеран. Целите не включват енергийна инфраструктура.

 

Иранските авиационни управляващи оповестиха, че страната е затворила въздушното си пространство и мярката ще важи до 08.30 часа българско време. По-рано местната държавна телевизия заяви, че работата на двете техерански летища е естествена и по график.  

 

Транспортното министерство в прилежащ Ирак разгласи, че стопира полетите над цялата територия на страната до второ разпореждане поради напрегната обстановка в региона. 

 

Белият дом е осведомен

Според телевизия „ Фокс Нюз “ Белият дом е бил осведомен за въздушните удари по Иран малко преди началото им.

 

Съединените щати не вземат участие в израелската интервенция, увери представителят на Съвета по национална сигурност Шон Савет. По думите му Израел прави ориентирани офанзиви по военни цели като акт на самоотбрана и в отговор на огромното иранско ракетно нахлуване от 1 октомври.

 

Едновременно с гърмежите в Иран детонации избухнаха и в региона към сирийската столица Дамаск.

 

Сирийската организация САНА осведоми, че израелската войска е атакувала военни обекти в централната и южната част на страната. Противовъздушната защита е прехванала израелски ракети, пристигнали от региона на Голанските възвишения и ливанска територия.

 

Иранската противовъздушна защита е отблъснала сполучливо множеството от израелските удари, заяви телевизионният канал Al Mayadeen.

 

Израел не е блъснал ирански петролни уреди или летищата Имам Хомейни и Мехрабад в Техеран, добави медията.

 

Според нея Израел се е опитал да нападна три военни бази в провинция Техеран, а офанзивите са били отразени от иранската противовъздушна защита.

 

По-рано израелската войска съобщи, че нанася удари по военни цели в Иран в отговор на „ месеци непрекъснати офанзиви “.

 

Въздушна офанзива

„ Повече от 100 самолета са взели участие в офанзивата против Иран на разстояние от 2 хиляди километра, в това число изтребители F-35 Stelt “, се показва в обява на вестник The Jerusalem Post.

 

Съоръженията на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC, елитни елементи на иранските въоръжени сили) на запад и югозапад от Техеран не са били изумени вследствие на израелския ракетен удар, заяви организация Tasnim.

 

Според нея звуците, присъщи за детонации в покрайнините на Техеран, са свързани с работата на противовъздушната защита.

 

Министерството на превоза на Ирак спря полетите на всички летища в страната на фона на израелските удари против Иран. Това заяви организация ИНА.

 

Отбелязва се, че полетите са спрени до второ разпореждане.

 

Израелските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по военни цели в Южна и Централна Сирия. Това заяви организация САНА.

 

 

Отбелязва се, че сирийските системи за Противовъздушна отбрана са свалили няколко ракети.

 

През последните дни Израел се съветва с Пентагона и Белия дом по отношение на размера и типа на задачите, които еврейската страна възнамерява да удари в отговор на Иран, заяви The New York Times (NYT) с позоваване на американски чиновник.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР