Време за море: Чака ни слънчев септември. Ще захладнее само

...
Време за море: Чака ни слънчев септември. Ще захладнее само
Коментари Харесай

Време за море: Чака ни слънчев септември


Време за море: Чака ни безоблачен септември. Ще захладнее единствено за няколко дни, пазете се от гръмотевици.
Очаква ни безоблачен и топъл септември най-малко доникъде на месеца. Ще е уместно за море. Лятото продължава, само че с известно разстройване при започване на идната седмица, заяви за „ Телеграф “ климатологът доктор Симеон Матев. Днес и на следващия ден ще е слънчево, с облаци следобяд над планините. Малко евентуално е да има превалявания, посочи климатологът.

Той добави, че през идната седмица ще захладнее. Понеделникът ще пристигна с облаци и превалявания над Западна и Централна България. Понижението на температурите ще бъде значително по отношение на високите градуси през миналата седмица, посочи доктор Матев. Прогнозира оптималните да паднат до 22 градуса в западната част на страната и до 27-28 градуса на изток. Във вторник ще е хладно и оптималните температури ще останат сред 22 и 27 градуса. Ще има валежи, по-интензивни в Източна и Южна България, където ще има гръмотевични стихии.

Отново ще се затопли след средата на седмицата. От сряда ще настъпи стабилизиране, условия за дъжд ще има единствено в Родопите. Следващите дни температурите още веднъж ще се усилят. Сутрин ще бъде хладно – 10-15 градуса. Термометрите ще доближат до 25-30 градуса денем, а в края на седмицата ще ударят 33 градуса. Прогнозата е за хубаво време до първите дни второто десетдневие.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР