Време ли е България да стане президентска република?В сегашната спирала

...
Време ли е България да стане президентска република?В сегашната спирала
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Изходът от политическата криза се нарича „Референдум“

Време ли е България да стане президентска република?

В сегашната серпантина от избори, ние търсим излаз от политическата рецесия. Според „ Има Такъв Народ “ вероятният излаз се назовава „ Референдум “.

Това разяснява Станислав Балабанов от „ Има Такъв Народ “ пред Нова нюз.

Той посочи още, че точният въпрос към хората на референдума, ще бъде конкретизиран и прецизиран от адвокати, а стъпките, с цел да се реализира промяната на формата на ръководство са следните:

„ Първо по закон – „ Законът за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление “ разрешава подобен въпрос да бъде заложен и той е от компетенцията на Обикновеното национално заседание.

Балабанов изясни и другите стъпки, а точно, че в случай че референдумът бъде сполучлив (както е бил сполучлив Референдумът от 2016г., когато гласоподаваха 3,5 милиона души), следва Обикновеното национално заседание да се съобрази с резултата.

„ Народно събрание е задължено да одобри волята на народа, да се саморазпусне и да се свика Велико народно събрание. А Велико народно събрание към този момент да работи по конкретиката, какъв тъкмо вид президентска република да стане страната. Важно е да забележим кое е най-хубавото и практично решение за България “.

Депутатът от последните три Народното събрание, бе безапелационен, че тази политическа система е изправила Има Такъв Народ пред предизвикването да намерят излаз за страната от политическата рецесия.

„ Да намерим прецизен ход, който да е удобен и ще успокои политическата обстановка. Вижте сегашната политическата система какво уродливо нещо сътвори – комунисти и демократи обединени за власт. Затова – какво желаеме да създадем ние? – За да бъде ясно! – Искаме да питаме хората! Това е най-демократичният метод, съгласно нас – да питаме хората с референдум и по закон – Време ли е България да стане президентска република? “

Той уточни, че Има Такъв Народ постоянно са били коректив в тази четворна коалиция.

„ Ние нямахме огромен избор в тази комплицирана политическа обстановка, тъй като от едната страна стояха ГЕРБ и Движение за права и свободи, този злепоставен модел на ръководство, който смачка страната в последните 12 години. От другата страна пък – по този начин или другояче трябваше да се сътвори парламентарно болшинство. Макар, несъмнено, Българска социалистическа партия да беше големият компромис “.

Станислав Балабанов напомни, че съдружното съглашение не се е изпълнявало главно от Политическа партия.

„ Момчетата от Канада се пробваха да ръководят еднолично. Корнелия пък лъжеше гласоподавателите си и си продаваше оръжията за Украйна “.

Ние в действителност нямахме място в такова ръководство, бе безапелационен кандидат-депутатът от „ Има Такъв Народ “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР