Време е за забележки на всеки, който е решил, че

...
Време е за забележки на всеки, който е решил, че
Коментари Харесай

Експерт за забраната на стари коли в центъра на София: Време е да спрем да налагаме на другите нашата димяща кола

Време е за забележки на всеки, който е решил, че може да вземе остарелия си автомобил и хората към него да дишат изгорелите му газове. Време е да разберем, че живеем в споделено пространство и не можем да постановяваме на други нашия избор и нашата димяща кола. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Стефан Димитров от платформата Airbg във връзка възбраната за достъп на остарели коли в центъра на София, която влиза в действие от през днешния ден.

Той изясни, че за хората, които карат такива коли има опция – градският превоз в тези столични централни елементи е задоволително добре развъртян, сподели още Димитров. Според него рестриктивните мерки, които общината ще наложи са прекомерно лека мярка.

Директорът на Анализ и ръководство на трафика към Столична община Димитър Петров уточни, че до мярката се стига след разбори, направени от фирма-консултант, а в това разбор се взима поради какъв брой остарели коли влизат в зоната, за която ще важи ограничаването, къде биха отишли те и по какъв начин би се разпределило тяхното замърсяване, когато не минават през централните елементи на столицата.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР