Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на

...
Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Време е за вразумяване, когато става дума за държавния бюджет

" Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на страната ", съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди днешното съвещание на Министерския съвет, на което държавното управление ще разисква удължаването на Бюджет 2022.

" Колегите от Министерството на финансите създадоха няколко сюжета, в това число разновидности за повсеместен проектобюджет за идната година. Правителството се спря на така наречен удължителен Закон за бюджета ", напомни Донев.

Той акцентира, че служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага " свои хрумвания и политики ".

" Любопитно е, че някои партийни водачи през днешния ден ултимативно желаят от нас това, което ни забраняваха единствено преди три месеца. Освен това имаме основателни опасения, доказани от миналогодишния ни опит, че в мощно фрагментиран парламент разискването и приемането на бюджета може да се трансформира в предизборно наддаване. Цената на сходна безнаказаност ще е непостижима за нас като общество. Последиците ще са непосредствени и дълготрайни във финансов, стопански и обществен проект ", счита служебният министър-председател.

Той изрази вяра бюджетната процедура да не " затъне в дълга парламентарна процедура ".

" Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно държавно управление: Как Гълъб Донев прави бюджет? Перо по перо ", сподели още министър председателят.

Дневният ред на днешното съвещание планува Министерският съвет да прегледа плана на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано денем законопроектът беше разискван на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, където не получи поддръжката на всички обществени сътрудници. Представителите на държавното управление увериха, че няма да има понижаване или спиране на обществените заплащания. Подкрепа показаха представителите на работодателите, а синдикатите възразиха против замразяването на приходите и против плануваното опазване на минималната работна заплата в размер на 710 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР