Време е за третия ден от квалификациите за Евро 2024,

...
Време е за третия ден от квалификациите за Евро 2024,
Коментари Харесай

Испания потегля към Евро 2024 с нови амбиции и нов селекционер

Време е за третия ден от квалификациите за Евро 2024, в който ще се изиграят всички останали дуели от първия кръг, а погледите безспорно ще бъдат ориентирани към група А, където Испания приема Норвегия.

За " Ла Фурия Роха " това ще бъде ново начало след неуспеха на международното състезание в Катар и раздялата с Луис Енрике, който беше сменен от Луис де ла Фуенте.

Безспорно назначението на 61-годишния някогашен състезател на Атлетик Билбао беше най-голямата вест към испанския народен тим през последните месеци. Испанският експерт си построи име като селекционер на част от младежките селекции на Испания, като с две от тях даже стигна и до европейските трофеи през 2015 и 2019 година.

Любопитното е, че в тези шампионски селекции личат имената на футболисти като Дани Себайос, Родри, Дани Олмо, Микел Оаярсабал и Фабиан Руис, които и в този момент са измежду извиканите в състава на " Ла Фурия ".

Първият тест за новия ментор на Испания пък ще бъде семейството на " Естадио де ла Роселеада " в Малага против Норвегия. " Викингите " ще бъдат без своята голова машина Ерлинг Холанд, само че все пак въобще не биват да бъдат подценявани, защото ще са пределно стимулирани да създадат добър старт на акцията си, в която ще се стремят към първо класиране на огромно състезание от Евро 2000 насам.

В другата среща от тази група пък Шотландия, която ще се стреми към второ следващо присъединяване на европейско състезание приема отбора на Кипър.

Своя поход към Евро 2024 през днешния ден стартира и бронзовият медалист от Мондиала в Катар Хърватия, който посреща вкъщи отбора на Уелс, който е към този момент без огромната си звезда Гарет Бейл, който спря с футбола при започване на тази година.

В другия дуел от този поток Армения посреща отбора на Турция, а поради и съществуването на състава на Латвия тази група D се обрисува като една от най-равностойните.

Един от постоянните участници на огромни шампионати в последните години Швейцария също открива своята квалификационна акция по пътя към Евро 2024 през днешния ден с посещение на Беларус.

Ето ги и всички мачове от програмата за 25 март в европейските квалификации:

Шотландия - Кипър

Армения - Турция

Беларус - Швейцария

Израел - Косово

Андора - Румъния

Испания - Норвегия

Хърватия - Уелс



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР