Време е за сблъсък в тежка категория! Вицешампионът Арсенал и

...
Време е за сблъсък в тежка категория! Вицешампионът Арсенал и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал 1:1 Ливърпул, старт на втората част

Време е за конфликт в тежка категория! Вицешампионът Арсенал и настоящият лидер във Висшата лига Ливърпул играят при в огромното дерби от 23-ия кръг на шампионата. Букайо Сака откри в 14-ата, само че в третата минута на добавеното време на първата част Габриел Магаляеш си означи автогол. Срещата на стадион „ Емиратс “ може да я наблюдавате в директно предаване по  DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата . 

„ Артилеристите “ са трети все още с 46 точки и изостават с пет от мърсисайдци. Заедно с Манчестър Сити, който е с еднакъв брой точки с Арсенал, само че и мач по-малко, триото образуват тимовете, които се борят за купата в Премиърлийг.

Двата отбора към този момент се сблъскаха два пъти този сезон, като срещата в шампионата през декември на „ Анфийлд “ приключи 1:1, въпреки че мърсисайдци пропуснаха няколко отлични обстановки за надвит гол. След това тимът на Юрген Клоп пътува до „ Емиратс “ в мач от третия кръг на ФА Къп, печелейки с 2:0 с помощта на късен автогол на Якуб Кивиор и попадение на Луис Диас.



 /  / 

Мачът започва с ранен късмет за гостите от Ливърпул, които още след 40 секунди игра можеха да открият резултат. Дъго подаване на капитана Върджил ван Дайк опита да откри Коди Гакпо, само че Уилям Салиба не съумя да се оправи, кълбото стигна до Диого Жота. Португалецът обаче баче си поведе дълго топката и вратарят Давид Рая улови.

Арсенал обаче отговори в 11-ата минута, когато Габриел Мартинели напредна по левия фланг, надбяга Ибрахима Конате в наказателното поле и центрира към точката за дузпа, където Букайо Сака обаче не съумя да засече по най-хубавия метод с глава.

Две минути по-късно Ливърпул също беше пред вратата на домакините, когато Гакпо беше изведен от Алексис Мак Алистър зад отбраната и стреля по тревата от границата на наказателното поле, само че около дясаната греда на Рая.

Арсенал обаче опърви нанесе своя удар в 14-ата минута, когато откри резултата. Тогава домакините изнесоха добре, като Олександър Зинченко откри капитана Мартин Йодегор на центъра, а норвежецът изведе чудесно с едно допиране Кай Хавертц зад отбраната на гостите, влезе в наказателното поле и стреля, само че Алисон илезе добре и парира изстрела. Кълбото обаче попадна в Сака, който нямаше по какъв начин да пропусне за 1:0.

What. A. Start. ⚡️
— Arsenal (@Arsenal)
Постепенно след попаднието Ливърпул поуспокои играта и погледна по-смело към предни позиции, само че по този начин и не се стигаше до удар по посока вратата на Рая. " Артилеристите ", от своя страна, продължаваха да бъде доста опасни на контраофанзива и бързо се прегрупираха от отбрана в нахлуване. 

В 20-ата минута завърналият се измежду титулярите Александър-Арнолд сгреши с подаването през личното си наказателно поле, след което Хавертц незабавно пусна към Йодегор. Ван Дайк обаче се намеси прелестно и блокира удара на норвежеца.

Девет минути по-късно Ван Дайк засече с глава центриране в наказателното поле от корнер, само че над напречната греда.

В 38-ата минута Конате не съумя да почисти добре с глава центриране отляво, а топката попадна в Габриел Магаляеш, който стреля тъкмо по тревата от границата на наказателното поле, само че Алисон плонжира и улови.

До почивката домакините имаха още една добра обстановка, като в добавеното време Йодегор задържа добре отдясно на наказателното поле и подаде за Сака, който върна за Жоржиньо. Италианецът пък хитро откри в пеналтерията Мартинели, чийто удар бе блокиран.

В третата минута от добавеното време Ливърпул изравни, само че не и без доза шанс. Раян Гравенберх откри с дълъг пас Луис Диас, който влезе отдясно в наказателното поле, само че бе блокиран от Уилям Салиба. Настойчивата игра на колумбиеца обаче даде резултат и се пребори още веднъж за кълбото, като опита изстрел, получи се рикошет в ръката на Габриел, а Рая закъсня с реакцията и то попадна във вратата му за 1:1.

Мърсисайдци стартираха добре вторто полувреме и още преди да е изтекла и 46-ата минута изстреля същински снаряд от над 30 метра, само че топкаа мина около дясната греда на Рая. Две минути по-късно Къртис Джоунс влезе в наказателното поле отляво и стреля към даления ъгъл, само че около гредата в навън.



LIVE  |

1:0 Букайо Сака 14'

1:1 Габриел Магаляеш (автогол) 45+3'

Висша лига, 23-и кръг

Главен арбитър: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „ Емиратс “, Лондон, Англия

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР