Време е за същинската развръзка в турнира за Купата на

...
Време е за същинската развръзка в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Левски почва похода си в Купата срещу стар познайник

Време е за същинската развръзка в шампионата за Купата на България. В ранния следобяд в сряда един от огромните любимци за оценката Левски ще гостува на втородивизионния Спартак Варна за място на 1/8-финалите в конкуренцията.

Този мач стартира от 16:00 часа и ще можете да го гледате непосредствено в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим всичко най-интересно минута по минута на GONG.BG.

Тези два противника изиграха голям брой люти борби, до момента в който "соколите " към момента се подвизаваха в елита. Гостуването на "сините " на този противник постоянно беше обгърнато в неопределеност и ставаха голям брой зрелищни борби. Постепенно обаче спартаклии се свлякоха надолу във футболната пирамида и единствените шансове да си напомним за съперничеството им със столичния гранд останаха за Купата.

Само преди пет години двата отбора още веднъж се срещнаха на това ходило в конкуренцията. Тогава обаче Левски победи с обичания резултат на почитателите си - 7:1, а дебютните си голове за клуба означи голобрадия тогава младеж Божидар Краев. Той се отличи даже с хеттрик.

Сега двата отбора ще се срещнат в Балчик. Там гостите от София ще излязат с много попроменен състав, с цел да може наставникът Петър Хубчев да даде отмора на главните футболисти, които изнасят тежестта на сезона досега.

Очаква се на терена да забележим играчи като Ники Михайлов, за който това ще е дебют през сезона, Ивайло Найденов, Мартин Петков, Насиру Мохамед, Дени Алар, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Илия Юруков и други Доста от звездите на "сините " даже не попаднаха в групата.

Колкото до варненци, те започнаха трагично сезона с пет следващи загуби, само че откогато ги пое Неделчо Матушев, в четири мача записаха две победи и две равенства и демонстрираха, че могат да играят прелестен футбол. Сега сигурно ще скочат на Левски, а заканите пристигнаха от някогашния състезател на "сините ", който в този момент е капитан на "соколите " - Боян Илиев.

Дали ще има някаква фрапантна изненада, или Левски ще успее безпроблемно да прескочи първото си затруднение за Купата на България, ще разберем в късния следобяд на днешния ден. Едно обаче е несъмнено - зрелището е обезпечено.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР