Време е за разширяване на Шенген - не само с

...
Време е за разширяване на Шенген - не само с
Коментари Харесай

Маргаритис Схинас: Време е за разширяване на Шенген - не само с Хърватия, а и с Румъния и България

Време е за разширение на Шенген - освен с Хърватия, а и с Румъния и България. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас пред Европейския парламент в спор във връзка приемането на Хърватия в пространството без гранични инспекции, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес евродепутатите се чака да поддържат апел Хърватия да бъде призната в Шенген, откакто предишния месец насочиха същото гледище за България и Румъния.

Схинас означи, че София и Букурещ неотдавна сами желаеха нова инспекция за положението на границите и по неговите думи са я минали ослепително. Хърватия, Румъния и България направиха голяма крачка и завоюваха нашето доверие. Тези страни са в правото си да се причислят, добави той.
 
 
Колкото повече отлагаме това решение, толкоз повече жителите може да се отдалечат от европейския план. Време е Европейски Съюз да направи нужното и просто да ги приветства с добре пристигнали в Шенген, прикани Схинас.

Нидерландският министър председател Марк Рюте, който на няколко пъти е налагал несъгласие за приемането на България и Румъния, съобщи през октомври в Букурещ, че " може да става дума за присъединение към Шенген, когато всички условия са изпълнени ".

Миналия месец нидерландските депутати одобриха резолюция, в която се желае от държавното управление " да не подхваща необратими стъпки " за присъединението на Румъния и България към шенгенското пространство, до момента в който не извърши " по-нататъшни следствия на наблюдението на границите и намаляването на корупцията и проведената престъпност в двете страни ".

Чешкото председателство има намерение да сложи въпроса на гласоподаване на съвещание на Съвета на Европейски Съюз на 8 декември. За позитивно решение е належащо единогласие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР