Време е за първите срещи от елиминационната фаза в Купата

...
Време е за първите срещи от елиминационната фаза в Купата
Коментари Харесай

Зийех и Мане в първите осминафинали за Купата на африканските нации

Време е за първите срещи от елиминационната фаза в Купата на африканските народи. Турнирът предстоящо предлага доста страсти, само че като се изключи дебютанта Мадагаскар, за който свети Абел Анисе от " Лудогорец " , досега няма изненади. Всички любимци към момента са в играта. Тази вечер два от тях ще изиграят своите осминафинални мачове.
Абел Анисе измежду най-хубавите в Купата на африканските народи Вижте идеалната единайсеторка на груповата фаза, както и какво следва в шампионата
Мароко - Бенин от 19:00 ч. директно по RING


Мароканците записаха минимални победи и в трите си дуела от група 4, която завоюваха. В последния от тях " лъвовете от Атлас " излъгаха Южна Африка с късен гол на ветерана Мбарк Бусуфа.

Решението на селекционера Ерве Ренар да не даде отмора на по-голяма част от титулярите, макар че класирането напред бе несъмнено, озадачи експертите. Звездата на Мароко Хаким Зийех пък бе заменен секунди преди победното попадение. Ясин Буну и Меди Бенатия въпреки всичко получиха опция да отдъхнат, само че в този момент се чака да се завърнат в стартовата единайсеторка.
Бенин сътвори история в Купата на африканските народи "Катериците " се класираха за елиминациите за пръв път в историята
От своя страна Бенин извади шанс, прескачайки групите като един от най-хубавите трети тимове. Притежателите на може би най-нереспектиращото название в спорта - " катериците ", записаха три равенства, последните две от които нулеви. Това се оказа задоволително за Бенин да се промъкне на осминафиналите. Тимът на Мишел Дюсюйе е в серия от 6 публични срещи без проваляне. Французинът обаче няма да може да разчита на главния си нападател - Стийв Муние. Играчът на британския " Хъдърсфийлд " натрупа два жълти картона в груповата фаза и ще пропусне конфликта с Мароко поради наказване.

За Мароко осминафиналите са пътят към първи успех в шампионата от 1976 година насам, до момента в който за Бенин това ще бъде дебют в елиминационната фаза. В исторически проект двата отбора са се сблъсквали 4 пъти, като мароканците са спечелили всеки един от тях.

Уганда - Сенегал от 22:00 ч. директно по RING

Отборът на Уганда приключи на второ място в група 1, където нямаше кой да спре домакина Египет. Сенегал също остана на второ място в своята група 3, извоювана от Алжир.

Уганда и Сенегал са се сблъсквали три пъти до момента, като преимуществото е на страната на " лъвовете от Теранга " - победа и две равенства. Сенегалците опазиха мрежата си суха в две от тези срещи. Последният мач сред двата тима - през 2017 година, приключи с нулево реми.

" Жеравите " не са допускали попадение в 11 от последните си 20 публични срещи. Дали ще спрат и звездата на Сенегал - Садио Мане от " Ливърпул "? Предстои да разберем!

Мане изпусна дузпа, само че по-късно класира Сенегал на осминафинал Звездата на "Ливърпул " с два гола против Кения в Купата на африканските нации
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР