Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим

...
Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори

„ Време е за консолидацията на Българска социалистическа партия и да се подготвим за локалните избори “. Това съобщи пред БСТВ Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия. По думите му в дневния ред на Конгреса е заложено констатиране на оставката на ръководителя и пускане на процедурата по директен избор. Той изрази единодушие с думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Стефан Данаилов, че не е значимо с кого, а какво чака партията. 

„ Не са инцидентни всички заявления и позиции от съвсем всички структури на партията, в които се приканва за мъдрост, за единство и Корнелия Нинова да не подава своята оставка. Според мнението на нашите приятели тя не носи отговорност за загубата на тези избори “, акцентира Зафиров. Той добави, че Общинският съвет на БСП-Бургас, с цялостно единогласие и единствено с 2 въздържалисе са приели също декларация, в която се споделя, че в този момент не е време за оставка и не Корнелия Нинова е индивидът, който би трябвало да носи отговорността. Зафиров показа, че е получил и писмо от социалистка на 82 години, която го моли да показа мнението й на Конгреса: „ Делегатите на Конгреса би трябвало да гласоподават да остане Корнелия Нинова и да се стегнем, с цел да може да победи Българска социалистическа партия наесен на локалните избори “. „ Конгресът би трябвало да започва процеса по подготовката Българска социалистическа партия за идните локални избори.Това е най-важната задача пред Българска социалистическа партия “, заключи Атанас Зафиров.

Той акцентира, че резултатите на последните избори са посочили, че Българска социалистическа партия връща позициите си в огромните градове и в няколко регионални града печели. „ Това е причина за победа наесен “, безапелационен бе той. По думите му има координирана огромна офанзива против Българска социалистическа партия, която е съсредоточена върху Корнелия Нинова като неин ръководител. Според него задачата е Българска социалистическа партия да бъде обезсилена и да бъде превърната в комфортна и послушна съпротива. „ Големият грях на Българска социалистическа партия и на Нинова в частност, е че тя не се съгласи партията да е присъдружна на ГЕРБ. Ако това управление на партията бъде заменено, единствено след няколко месеца нещата ще се върнат към статуквото и Българска социалистическа партия няма да бъде същата “, разяснява той.

Попитан за партийните дотации, Зафиров отговори, че всички партии, в това число и ГЕРБ, споделят, че това е популизъм. „ Демокрацията допуска партиите да бъдат самостоятелни от всевъзможни олигархични кръгове и такова лишаване на дотации няма на никое място в Европа. Ние сега вършим противоположното – хвърляме партиите в лапите на олигарсите. Няма по какъв начин да чакаме добър резултат от това. Всичко го схващат, само че сега се прави напук и на инат. Това е и част от сюжета за промяна за управлението на Българска социалистическа партия “, заключи Атанас Зафиров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР