Време е за Гран при на Емилия-Романя! Надпреварата на пистата

...
Време е за Гран при на Емилия-Романя! Надпреварата на пистата
Коментари Харесай

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО: Гран при на Емилия-Романя във Формула 1

Време е за Гран при на Емилия-Романя! Надпреварата на пистата „ Имола “ от четвъртия кръг на Формула 1 започва в 16:00 часа и ще може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. На уеб страницата Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от надпреварата.

Световният първенец Макс Ферстапен с Ред Бул завоюва спринтова конкуренция в събота и ще започва от първа позиция през днешния ден. Нидерландецът, който потегли първи, откакто победи в квалификацията в петък, записа време от 30:39.567 минути и взе 8 точки. Ферстапен стигна до успеха извънредно трагично, изпреварвайки Льоклер в предпоследната обиколка.

Втори се класира водачът в шампионата Шарл Льоклер с Ферари на 2.975 секунди, а трети е съотборникът на Ферстапен - Серхио Перес с пасив от 4.721 секунди.

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел ще започват надлежно 14-и и 11-и. Китайският водач Гуанюй Чжоу с Алфа Ромео не съумя да приключи спринта, откакто се сблъска с Пиер Гасли от Алфа Таури и разруши болида си.

Според резултатите от надпреварата първите осем водачи завоюваха точки. Стартовата решетка се образува въз основа на резултатите от спринта, а не на квалификацията, която се организира преди ден.

„ Имола “ се завърна в календара на Формула 1 през 2020-а след 14-годишно неявяване, само че това е първи път от три издания, в които почитателите са позволени след пандемията на ковид. За уикенда са продадени над 120 хиляди билета.

16:00 часа | ГРАН ПРИ НА ЕМИЛИЯ-РОМАНЯ

Стартовата решетка:

Our starting grid for the Grand Prix is set!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР