Време е в името на България! Това написа главният прокурор в

...
Време е в името на България!
Това написа главният прокурор в
Коментари Харесай

Иван Гешев цитира италианската спецоперация Чисти ръце: Време е в името на България!

Време е в името на България!

Това написа основният прокурор в персоналния профил в Туитър, като цитира един от най-големите политически кавги в света - интервенция " Чисти ръце " в Италия.  

Време е в името на България!
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Случаят е на Антонио ди Пиетри, италианския следовател, обезглавил корумпираната политическа класа в Италия преди 25 години. Операцията е общонационално правосъдно следствие на политическата корупция в Италия, извършено при започване на 90-те години на ХХ век. То води до рухването на по този начин наречената " Първа република " и изгубването на доста италиански политически партии. Някои политици и индустриални водачи се самоубиват точно тъй като закононарушенията им са разкрити. Антонио Ди Пиетро е основният правосъден началник на следствието.  

Според някои данни до 5000 обществени персони са попаднали под съмнение. В един миг повече от половината от членовете на италианския парламент са упрекнати, а над 400 градски и общински препоръки са разпуснати поради обвинявания в корупция.

Главният прокурор през днешния ден е на посещаване в Бургас, където отхвърли да коментира предложението за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. В морския град той взе участие в интернационална конференция за киберпрестъпленията, трансграничната престъпност и прането на пари, осведоми 24 часа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР