Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия изток

...
Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия изток
Коментари Харесай

Радев очаква терористични атаки в Близкия изток и мигрантски натиск към България

Време е спиралата от принуждение и страдалчество в Близкия изток да спре. Но това изисква старания освен от въвлечените страни, а и поредни старания от цялата интернационална общественост. Това съобщи пред публицисти в Бургас президентът Румен Радев. Аз също приканих и от трибуната на Организация на обединените нации, за въздържаност, за разсъдък, уточни той.

" Що се отнася до самия спор, виждаме, че ескалацията на спора има капацитет да заплаши мира в целия район ", разяснява президентът.

Президентът сподели още, че със службите и държавното управление наблюдават обстановката и всекидневно правят оценка на ситуацията. Той изясни, че рискът за нас показва във възможност за повишение на миграционния напън към България.

Радев уточни също, че поради голямата разлика във военния капацитет на " Хизбула " и една от най-високотехнологичните армии в света (на Израел - б. р.), може да се чака отговор с асиметрични средства - терористични офанзиви.

" Искам да поздравя екипажа на държавния аероплан, службите за сигурност, също по този начин - Министерството на защитата, Министерство на превоза, които в действителност работят доста интензивно в последните дни да се обезпечи безвреден кулоар на нашия аероплан, тъй че да бъдат изведени нашите сънародници. Това е най-важната задача все още ", сподели президентът за евакуацията на българските жители от Ливан.

По въпроса с освобождението на българските моряци от отвлечения край крайбрежията на Йемен транспортен съд Galaxy Leader той съобщи, че момента, поради и това, което се случва в Йемен, обстановката не е удобна. " Въпреки това продължаваме по всевъзможен метод да държим каналите за връзка отворени и да се поставят старания за тяхното освобождение ", увери Румен Радев.

" Работи се в действителност, и то в действителност от самия ден първи на отвличането на нашите сънародници от екипажа на Galaxy Leader. Така че - напъните там в никакъв случай не са преставали и те се водят на всички равнища. От службите, от съответните равнища на министерствата, в това число на най-високо равнище - с държавни и държавни ръководители на страни от района, за оказване на помощ ", означи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР