„Време е не само страните кандидатки, но самият Европейски съюз

...
„Време е не само страните кандидатки, но самият Европейски съюз
Коментари Харесай

ЕС да улесни присъединяването на нови държави, настоява Шолц

„ Време е освен страните кандидатки, само че самият Европейски съюз да се приготви за разширение на клуба “, сподели той в изявление за ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шолц акцентира нуждата от модернизиране на структурите и процеса на взимане на решения в Европейски Съюз.

„ Няма да бъде допустимо да се взема решение всичко, което през днешния ден се взема решение с единогласие, отново с единогласие в бъдеще “, сподели немският канцлер, който се надява да изложи предложенията си на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък, на която ще бъдат разисквани кандидатурите на Грузия, Молдова и Украйна.

В изявлението Шолц прикани Русия да облекчи международната продоволствена рецесия, като помогне за обезпечаването на зърнените доставки от блокираните украински пристанища.

„ Русия би трябвало да обезпечи безвреден превоз и в същото време да даде надеждни уверения, че няма да употребява коридора за инвазия “, сподели той.

В четвъртък след среща с Шолц и други европейски водачи в Киев украинският президент Володимир Зеленски насочи рецензия към Русия, че провокира хранителна рецесия в елементи на Африка и Азия, като попречва с морската си обсада износа на зърно. От своя страна Русия твърди, че експортът е спрян поради минирането на морето и глобите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР