Време е! Лятото е почти тук и зимните ботуши отстъпват

...
Време е! Лятото е почти тук и зимните ботуши отстъпват
Коментари Харесай

3 лесни стъпки за красиви ходила през лятото

Време е! Лятото е съвсем тук и зимните ботуши отстъпват място на обичаните ви летни сандали. Дните са все по-дълги, а лекият полъх напразно все по-често подухва мемоари за разходка по топлия пясък.

Преди да извадите обичания си бански от дрешника и да потеглите към най-близкия плаж обаче би трябвало да се погрижите за онази част от тялото си, която цяла зима се е спотайвала в топлите обувки – краката.

Добрата вест е, че имате няколко седмици преди времето в действителност де е уместно за плаж, които са изцяло задоволителни, с цел да придобиете нови привички в грижата за краката си.

Като за начало е добре да забравите концепцията за сезонна грижа. За да се радвате на здрави, меки и красиви ходила през лятото, би трябвало да се грижите за краката си целогодишно.

Ежедневно краката са подложени на огромно физическо натоварване, а проблемите с тях могат да нарушат ритъма на целия ви ден.

За да избегнете сходни неприятни обстановки сме подбрали за вас няколко практични и лесноприложими съвета, с помощта на които ще носите с горделивост сандали още това лято:

 а iStock/Getty Images

Хидратирайте след душ

Най-подходящият миг за нанасяне на омекотяващ или овлажняващ артикул за кожа е директно след душ. По този метод запазвате влажността в кожата си и тя всмуква оптимално продукта.

Ако към този момент страдате от загрубяла кожа, за по-добър резултат използвайте пила, скраб или ексфолиант за крайници, с цел да отстраните мъртвата кожа, преди да нанесете крем или еликсир за крайници.

Добра концепция е, до момента в който нанасяте продукта си за ежедневна грижа, да стимулирате кръвообращението с няколкоминутен масаж на краката си (може да има линк към другата статия).

Дръжте краката си сухи

Изпотяването на краката е постоянно срещан проблем през по-топлите месеци от годината, а от време на време и през останалите.

Краката имат над 250 000 потни жлези и макар че потта, която отделят, нормално не мирише, бактериите, които тя популяризира, постоянно провокират неприятна миризма.

Влажната среда благоприятства развиването и на гъбички, които от време на време се оказват много твърдоглав проблем.

Ако спортувате интензивно или сте склонни към прекалено изпотяване, бъдете изключително бдителни: сменяйте постоянно обувките си и осигурете оптималната отбрана на краката си.

 а iStock/Getty Images

Изхвърлете неуместните обувки

Мазолите са неизбежни, в случай че носите неуместни обувки. Този тип загрубяла кожа се появява вследствие на дълготрайно търкане или напън.

Причината да страдаме от неуместни обувки по-често през лятото е, че в този интервал от годината заради по-високите температури краката ни постоянно се подуват и другояче комфортните сандали внезапно ни стават дребни.

За да избегнете този противен миг, е целесъобразно да пазарувате обувки в края на деня, когато краката ви са подпухнали. Ако и тази защитна мярка не помогне и ви се образуват мазоли, не разчитайте на крема за ръце да ги излекува.

От основна значимост, с цел да имате красиви ходила, е да употребявате артикули, които са особено предопределени за крайници.

Козметиката за стъпала има друг състав от лосионите и кремовете за тяло, с цел да отговори на характерните потребности на краката.

оферират цялостна гама артикули, особено създадени за трите съществени потребности на вашите крайници – ежедневна грижа, отбрана и специфична терапия.

 a Footness

Серията ежедневна грижа е въодушевена от дребните ритуали, които ни доставят наслаждение всеки ден. Тя комбинира естествените съставки с кадифени, приятни бързо попиващи текстури и свежи аромати. Дава нужната мекост и комфорт, с цел да се усещаме добре в кожата си.

 a Footness

За да отговори на динамичното всекидневие и нуждата от отбрана от изпотяване и по този начин неприятната миризма, предлага специфичен спрей за крайници с растителен комплекс, с масло от полски хвощ и дестилат от култивиран чай и чаено дърво.

 a Footness

В случаите, когато казусът към този момент е налице, може да разчитате на специфична терапия против напукани пети, с дестилат от лайка и невен в композиция с 25% уреа, глицерин и ланолин. А за мазолите от неуместни обувки – крем със салицилова киселина и дестилат от чаено дърво.

След като към този момент сме въоръжени с всичко нужно, с цел да се радваме на красиви ходила, остава единствено да дочакаме лятото и да му се насладим.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР