Време е ГЕРБ да поеме отговорност и да вземе решение

...
Време е ГЕРБ да поеме отговорност и да вземе решение
Коментари Харесай

Петков отговори на Борисов: Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво ще правят

Време е ГЕРБ да поеме отговорност и да вземе решение дали ще придвижи страната напред или ще я върне в тъмните години на корупцията. Такъв апел насочи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по въпроса за съставянето на постоянен кабинет.

Думите му идват няколко дни, откакто обединението ПП-ДБ, в която взе участие партията му, показаха проектокабинета си за втория мандат. Той обаче не се хареса на първата политическа мощ ГЕРБ и най-много на нейния водач Бойко Борисов. Той първо настояваше за общ кабинет сред двете най-големи парламентарни групи, само че в сряда се отхвърли от тази концепция и към този момент организира диалози за кабинет и с останалите партии.

Според Петков пред ГЕРБ сeга има три благоприятни условия:
да поддържат проектокабинета на ПП-ДБ с кандидат-премиер Николай Денков и да управляват осъществяването на програмата му през парламентада потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " (ИТН)или да предпочетат нови избори
Съпредседателят на " Продължаваме промяната " акцентира, че вторият вид ще върне България " обратно в годинтие на задкулисието ".

" ГЕРБ да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин (Ахмед) Доган, да работят в тясно съдействие с господин (Делян) Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии ", написа Петков.

Той напомня, че обединението ПП-ДБ от дълго време са декларирали, че желаят да има постоянно държавно управление, само че не могат да поддържат такова с мандат или присъединяване на ГЕРБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР