Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво

...
Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво правят

Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво вършат, написа във Facebook съпредседателят на обединението ПП-ДБ Кирил Петков.

" Сега е време за тяхната отговорност - решение, което или ще придвижи страна напред, или ще се върнем в тъмните години на корупцията и евразийско ръководство. Време е за това решение на първата политическа мощ и нека европейското бъдеще на България надделее ", написа Петков.

Щом всички в купом желаеме да паднем в пропастта, наречена последващи избори, ще паднем, сподели водачът на ГЕРБ

Той напомня какво е направила обединението ПП-ДБ досега. 

" Още първия ден ясно декларирахме, че България има потребност от постоянно държавно управление, само че не можем да подкрепим първи мандат и разбъркан кабинет във втори мандат. С убеждението, че Народното събрание би трябвало да работи дейно, предложихме ротационен принцип за ръководител на Народно събрание. Предложихме законодателна стратегия, която би трябвало да се одобри отпред с механизма за надзор над основния прокурор и основаване на антикорупционната комисия, която ГЕРБ одобри. Предложихме управническа стратегия за 18 месеца, която може да заведе България до Шенген и Еврозоната, и усвояването на средствата по Плана за възобновяване и резистентност. Предложихме кабинет отпред с Академик Денков, български академик в топ 1% в целия свят, както и специалисти като проф. Тагарев в защитата ", акцентира Кирил Петков.

Според него от „ Продължаваме промяната “ се държат като инатливо магаре

" Това направихме преди връчване на първия мандат, с цел да може ГЕРБ да създадат елементарен избор, който е добър за България ", добавя той.

По думите му пред ГЕРБ в този момент има няколко благоприятни условия:

Вариант А: ГЕРБ могат да поддържат това държавно управление и да управляват осъществяването на програмата му през Народното събрание, и по този начин да бъдат част от решението България да бъде една естествена европейска страна.

От обединението ПП-ДБ оповестиха, че няма да разясняват изявите на ГЕРБ

Вариант Б: ГЕРБ могат да се върнат обратно в годините на задкулисието, да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин Доган, да работят в тясно съдействие с господин Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии.

Утре в 11 часа ще се срещнем с Движение за права и свободи, в 13 часа – с Българска социалистическа партия, а в 15 часа – с „ ИТН “, сподели още тя

Вариант В: Да предпочетат избори - действително обаче това отново ги води до проект Б с Движение за права и свободи, просто договарянията ще се водят по тениски поради по-горещото време, тъй като разпределеното на силите ще е фундаментално същото. Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да ръководи.

" Ето за какво ние от ПП-ДБ, избрахме тактика на прозрачността - показахме си и законодатената стратегия, и управническата, и цялостния състав на кабинета, с цел да може ГЕРБ с първия мандат да имат избора да създадат осведомено решение за бъдещето на България ", показва Кирил Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР