"Време е да запълним нишата, обединяваща българските патриоти!", това заяви

...
"Време е да запълним нишата, обединяваща българските патриоти!", това заяви
Коментари Харесай

Веселин Костов, лидер на движение "Хан Кубрат": Време е да запълним нишата, обединяваща българските патриоти!

"Време е да запълним нишата, сплотяваща българските патриоти! ", това съобщи пред БЛИЦ водачът на придвижване "Хан Кубрат " Веселин Костов.

Веселин Костов
Ето какво още показа той в изявление пред БЛИЦ:

- Какво се случва с българските патриоти в политиката, господин Костов? Хората се усещат непредставени.

- Нормално е да се усещат непредставени и са прави да роптаят. Аз мисля като тях и е срамно, че в Народното събрание няма нито една партия която да ни съставлява. Аз като ръководител на придвижване "Хан Кубрат " знам че огромна част от българите сме патриоти и милеят за жанр и татковина, знаейки че сме част от популярен народ. Сега всички се усещат излъгани.

- На какво се дължи това и има ли някой виновност?
- Защо се случва всички видяхме малко или доста. Патриотизмът беше представляван в Народното събрание от хора и обединения, от които искрено ме е позор. Хора, които съумяха да излъжат хиляди български патриоти с чисти сърца да им повярват. Тези се помислиха за богоизбрани и недосегаеми и безочливо използваха националната сила да капитализират в лична изгода наличието си във властта. Едни станаха дебели, други се снабдиха с още повече хотели и държавни поръчки. Отвратихме се поради наглостта да се употребяват български светини като Левски и Ботев за персоналните ползи на самопровъзгласили се водачи на патриотизма. Но би трябвало да си призная, че и ние сме отговорни че до в този момент не се чувствахме готови и нямахме самочувствие да влезем в политиката и да поведем нашите братя и сестри патриоти.

- Какво желаете да кажете, господин Костов? Че може да влезете в действителната политика?
- Вижте. В тази страна каквото и да правиш в социална изгода е политика. Ние от придвижване "Хан Кубрат " от дълго време се занимаваме с публично потребна активност. Многократно сме правили дарения на деца от домове за сираци, на небогати хора и на православната черква като вярващи хора. Ние няма да спрем да оказваме помощ на хората и не виждам за какво активността ни да не бъде в интерес на придвижването като фактор в политиката. В момента зее голяма дупка, където липсва представителността на българските родолюбци. Тази дупка е време да се запълни. Така че се разисква и се допитваме до нашите членове и симпатизанти дали от неправителствена организация да станем партия и ще сме потребни на по - огромен кръг хора.

- Вие като патриотична организация, носеща името на един от най - великите българи "Хан Кубрат ", какво мислите за актуалната обстановка в страната.
- Аз постоянно съм казвал, че би трябвало да се водим от максимата че България е над всичко. Проблемът е, че през последните 30 години този фокус убегна на политиците. Те не помнят защо са определени и са съсредоточени в персоналната им полза. Стигнахме до обстановка, че никой не има вяра на страната и институциите и губим почва под краката си. За страдание с държанието си политиците и сега не си дават сметка какво са сътворили. Ще се натоварим да се преборим с апатията и чувството за изтощение в обществото. Трябва да се върне доверието в институциите и държавността. А това става с доста работа и оценяване на това което оказва помощ на хората.

- Какво имате поради да се прави оценка това, което действа в страната? Има ли такова?
- Вижте. Това че някакви хора докараха страната до дъното, не значи че няма институции, които работят и оказват помощ на жителите.
Като персонален образец мога да кажа, че когато сме се обърнали към прокуратурата в лицето на основния прокурор господин Иван Гешев, постоянно сме получавали бърза и съответна реакция. Последния проблем с който се обърнахме към него, беше поругаването на националния байрак на Република България от лице от македонски генезис, чиито клип обиколи обществените мрежи. Реакцията на основния прокурор беше светкавична и лицето беше арестувано и наказано по бързата процедура.Така би трябвало да реализираме да работят и останалите институции и да върнем държавността.

- Подготвяте ли още веднъж някое зрелищно честване на празник? Знаем, че сте доста дейни когато става дума за български празници?
- Какво значи зрелищно? Ние от придвижване "Хан Кубрат " просто се събираме на значими български празници, с цел да ги почетем и каним всички патриоти да бъдат с нас. Така се събираме доста хора и очевидно за вас е зрелищно. Скоро идва измисленият празник Хелоуин, на който ние по традиция организираме анти Хелоуин шествие четвърта поредна година на 31 октомври. НД Хан Кубрат се събира пред национална библиотека Кирил и Методий, с цел да се противопоставим на импортираните ни извън празници и да покажем че имаме задоволително мощни обичаи и традиции. Каним всички същински родолюбци и националисти да участват и дружно да покажем силата на българските традиции. Срещу маските на вещици и вампири ние вадим нашите кукери да изгонят всички зли духове от България. Така опитваме да покажем че в никакъв случай не би трябвало да се влияем от непознати култури посредством които целеустремено се прави опит да се заличат хубавите български обичаи.

- Имам възприятието, че в скоро време медиите ще стигаме мъчно до вас и ще сте в дейната политика.
- Това решение занапред ще вземем в организацията. Със сигурност ще е национално изменничество в тази тежка обстановка като патриотична организация да не вземем ограничения. Но ние сме огромна организация с управителни органи и такова решение се взима групово. А що се отнася до това, че ще стигате мъчно до нас вие медиите, ви убеждавам че в случай че влезем в политиката, ще внесем нови правила и морал, в който липсва опцията да си повярваш дотам, че да забравиш от къде си тръгнал. Камо ли да не си вдигаш телефона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР