Време е да си подредим държавата и да тръгнем по

...
Време е да си подредим държавата и да тръгнем по
Коментари Харесай

Васил Василев: Уволниха Морфов и Кръстева по моя инициатива

Време е да си подредим страната и да тръгнем по нашата вярна посока. След четиримесечно наличие в медиите, ние успяхме да се сплотим. Това сподели на конференция шефът на Народен спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев, съобщи БГНЕС.

" Някъде в един различен свят се назначават комфортни хора да извършват комфортни поръчки. Ние почитаме създателя – аз и моя екип, който събрах. Аз, Васил Василев, се водех от един единствен принцип – да запазя достолепието на хората, които работят с мен. Те твориха в една конюнктура, в която бяха притискани ", съобщи Василев.

Ние сме дребна страна, дребен народ, ние би трябвало да си пазим нашите персони ", уточни той и показа, че го боли след четири месеца опити да се подобрят изискванията. По думите му всички в Народния спектакъл са равни.

Тук при нас ние сътворяваме модел на толерантност и модел на ненавист. Няма да увъртам. Не желая повече да разясня. Но след четири месеца да запазя спектакъл, с цел да спася сътрудниците, означи Василев, като добави, че основният режисьор и пиарът към този момент не са част от Народния спектакъл.

" Опитах се с всевъзможни ограничения да запазя достолепието на тези хора. Преди да стигнем до тежкото наказване, ние извървяхме добър път. Васил Василев направи всичко допустимо господин Александър Морфов да се върне на българска сцена ", безапелационен е шефът на Народния спектакъл.

Започвам от този ден да се боря и провокирам всички политически партии да създадат по този начин – актьорската заплата да бъде 2500 лева ", сподели още Василев и добави, че може би грешката му е била, че е решил от Плевен да пристигна в Народния спектакъл.

" Отпред написа Народен спектакъл " Иван Вазов ", на никое място не написа Народен спектакъл " Александър Морфов ", добави Василев. Той разгласи, че си написа отличен за свършената досега работа.

" Морфов е уволнен по съответните претекстове, само че създателят никой не може да го уволни, без той да желае. Ние би трябвало да си пазим културните институти. Пазете тези персони, които излизат на сцената, тези имена, тъй като те са гръбнакът на българската сцена. Те са светини, не посягайте на това и не ги вкарвайте в този спор. По моя самодейност бяха уволнени и Морфов, и Кръстева ", съобщи още Василев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР