Време е да се съобразим с политическите реалности и да

...
Време е да се съобразим с политическите реалности и да
Коментари Харесай

Проф. Дронзина: На НАТО ще му дойде нанагорно, ако трябва да запълни дефицитите в българската армия

Време е да се съобразим с политическите действителности и да престанем да се държим, сякаш разполагаме с голяма, финансирана изцяло и опитна в бойните дейности армия и да се възползваме от участието си в Алианса, който ни предлага безчет преимущества от позиция на отбрана на нашата сигурност “. Това съобщи за Телевизия Евроком политологът и учител в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Татяна Дронзина.

„ Русия си желае парчето от Европа. Това можеше да бъде задоволено, в случай че светът живееше в епохата на сферите на въздействие. Ние не живеем в този свят и това не е краят на Студената война, а сме в 20-те години на XXI век. Едно такова искане би означавало, че би трябвало да бъдат изтеглени качествата, ситуирани в доста източноевропейски страни – Балтийските страни и Полша. Не считам, че това е годна опция “, уточни Дронзина.

Според нея съветският президент Владимир Путин „ е заседнал в случката “ и ще търси някаква изгода: „ Ще се възползва да всява разцепление сред страните от Европейския съюз и НАТО. Ако страните от Европейски Съюз и членовете на НАТО позволен да бъдат разединени от опасността, която съставлява Русия – това ще бъде огромна победа за нея “.

„ Много хора изхождат от предпоставката, че Русия се нуждае от някакви специфични провокации, с цел да предприеме ответно деяние – това е една от най-големите заблуди в последните 70 години, за която ние плащаме голяма цена “, акцентира политологът.

След като напрежението сред НАТО и Украйна беше изведено на дневен ред у нас, а редица европейски страни показаха подготвеност да се ускори Източния фронт на Алианса, българското държавното управление реши да „ показва възпиращ капацитет “.

„ Заедно с дипломатическите старания България ще развие своя капацитет, като ще бъде готова батальонна бойна група с потребление на Националната командна верига. В търсенето на проява на възпиращ капацитет, който да сме подготвени да заявим, ние търсим развиване на българската войска и по какъв начин дефицитите да бъдат обезщетени “, съобщи министърът на защитата след съвещание на държавното управление.

В следствие министър председателят Петков добави, че дефицитите в батальона ще бъдат попълнени от съюзническите сили.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР