Време е да добавите към списъка си с причини за

...
Време е да добавите към списъка си с причини за
Коментари Харесай

Проучване показва как да повлияем на риска от грип и пневмония

Време е да добавите към листата си с аргументи за трениране още нещо. Според ново проучване интензивността може да помогне за попречване на риска от гибел от грип и пневмония.

Според изследване, оповестено във вторник в British Journal of Sports Medicine, осъществяването на рекомендациите за физическа интензивност за аеробни извършения и извършения за подсилване на мускулите понижава риска от гибел от грип и пневмония с 48%.

Съгласно Насоките за физическа интензивност за американците, издадени от Министерството на здравеопазването и човешките запаси на Съединени американски щати, възрастните би трябвало да правят най-малко 150 минути умерена аеробна физическа интензивност и два или повече дни умерени действия за подсилване на мускулите седмично.

Проучването се основава на данните от изследването на повече от 570 000 души от Националното изследване на здравето в Съединени американски щати сред 1998 и 2018 година Хората са били запитани за навиците им за физическа интензивност и са били категоризирани в групи въз основа на това до каква степен дават отговор на целесъобразното количество извършения, съгласно изследването.

Респондентите са били следени приблизително в продължение на девет години след първичното изследване. През това време са регистрирани 1516 смъртни случая от грип или пневмония.

Какво би трябвало да знаете за най-подценяваната форма на физическо натоварване

Изпълнението и на двете рекомендации за аеробна и мускулноукрепваща интензивност понижава риска, обвързван със гибел от грип или пневмония, съвсем на половина, само че осъществяването единствено на задачата за аеробна интензивност е обвързвано с 36% по-нисък риск, съгласно изследването.

Както грипът, по този начин и пневмонията са измежду водещите аргументи за смъртност в Съединени американски щати и по света, тъй че резултатите са значими, съобщи водещият създател на проучването доктор Брайънт Уебър, епидемиолог в отдела за хранене, физическа интензивност и затлъстяване към Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

" Читателите могат да оценят значимостта на имунизацията против грип и пневмококи. Това изследване може да ги насърчи, че физическата интензивност може да бъде друго мощно средство за предотвратяване от гибел от грип и пневмония ", сподели той.

Резултатите са разумни поради съществуващите знания, а изгодите могат да се разпространят и върху други положения, споделя доктор Робърт Салис, шеф на стипендията по спортна медицина в Медицински център Кайзер Перманенте Фонтана и клиничен професор по фамилна медицина в Медицинското учебно заведение Кайзер Перманенте Бърнард Джей Тайсън в Калифорния. Той не е взел участие в изследването.

" Това изследване е в сходство и с другите проучвания, които демонстрират, че постоянните физически извършения фрапантно намаляват риска от гибел, обвързвана с COVID-19, по сходен метод ", споделя Салис в имейл.

Малкото е по-добре от нищо

Но даже и да не можете да достигнете целесъобразното количество, съгласно изследването известна интензивност въпреки всичко може да обезпечи повече отбрана, в сравнение с никаква.

" Установихме също по този начин, че всяко равнище на аеробна физическа интензивност, даже в количества под целесъобразното, намалява риска от гибел от грип и пневмония спрямо неналичието на аеробна интензивност ", споделя Уебър.

Извършването на аеробна физическа интензивност от 10 до 149 минути седмично е обвързвано с 21% понижен риск от гибел от грип и пневмония, демонстрира изследването.

" Нашият изчерпателен съвет за всички - без значение от възрастта или възприеманото равнище на физическа подготовка - е " движете се повече и седнете по-малко ", споделя Уебър в имейл. " Читателите, които не се занимават с никаква физическа интензивност, би трябвало да бъдат окуражени, че осъществяването на каквато и да е физическа интензивност е по-добре от неналичието на такава. "

Но има нещо такова като прекалено много

При това не се следят спомагателни изгоди за хората, които имат повече от 600 минути седмично аеробна интензивност, демонстрира изследването.

И в тази ситуация с укрепването на мускулите има такова нещо като прекалено много, демонстрира изследването.

Постигането на задачата от две или повече сесии намалява доста риска от смъртност, само че приемането на седем или повече сесии е обвързвано с 41% нараснал риск от гибел от грип или пневмония, демонстрира изследването.

Изследователите означават обаче, че това е било наблюдаване, което значи, че изследването не може да направи изказвания за това какво предизвиква или предотвратява смъртните случаи - единствено какви фактори са били свързани с несъмнено равнище на риск.

Повишеният риск може да е обвързван с редица фактори, в това число със сърдечносъдовите въздействия на честите действия за подсилване на мускулите или с неточните отговори в изследването, се споделя в изследването.

Въпреки че има ограничавания в дизайна, откривателите постоянно разчитат на тези изследвания, когато е невероятно да се разпределят хората на инцидентен принцип в разнообразни стилове на живот, сподели Салис.

Повече интензивност

Аеробната интензивност - или кардиото, както постоянно я назовават - не е наложително да значи постоянно вървене на фитнес, се споделя в изследването. Този тип придвижване е всичко, което раздвижва сърдечния темп и потните жлези, в това число бързо вървене, плуване, колоездене, тичане или нанагорнище на стълби.

Упражнения като повдигане на тежести, клекове, напади или даже тежка работа в градината могат да се смятат за активност за подсилване на мускулите, добавя изследването.

Мегапроучване, оповестено през декември 2021 година, демонстрира, че най-хубавите стратегии за извършения включват обмисляне на времето за подготовка, приемане на напомняния, предложение на тласъци и обезкуражаване на пропускането на повече от една планувана подготовка поред.

Може да ви се коства пресилено, само че ще се изненадате какъв брой изтощени можете да станете, употребявайки хартиена паница за извършения.
Укрепване на ядрото с извършения, които можете да вършиме вкъщи, употребявайки единствено хартиена паница

" Ако хората се надяват да покачат физическата си интензивност или да трансформират здравното си държание, има доста евтини поведенчески хрумвания, които могат да бъдат вградени в стратегиите, с цел да им оказват помощ да реализират по-голям триумф ", споделя водещият създател на това изследване Кати Милкман, професор Джеймс Г. Динан в Уортън Скул на Университета в Пенсилвания и създател на " Как да се променим: " Науката за това по какъв начин да стигнем от мястото, където сме, до мястото, където желаеме да бъдем ".

Можете да започнете с дребни стъпки, споделя Дана Сантас , помощник на CNN в региона на фитнеса и треньор на професионални спортисти, в публикация на CNN от 2022 година

" Включването на 10 минути извършения всеки ден е доста по-лесно, в сравнение с хората си мислят. Помислете какъв брой бързо минават десетте минути, когато неразумно превъртате в обществените мрежи или гледате обичаното си телевизионно предаване ", споделя Сантас в имейл. " Това не е огромна инвестиция във време, само че може да донесе огромни изгоди за здравето. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР