Вредните навици не се изчерпват само с тютюнопушенето и пиенето

...
Вредните навици не се изчерпват само с тютюнопушенето и пиенето
Коментари Харесай

5 ежедневни действия, които могат да ви убият

Вредните привички не се изчерпват единствено с тютюнопушенето и пиенето на алкохол. Съществуват безчет неща, които могат да бъдат сложени в категорията "вредни дейности и привички ". От присъщите за децата гризане на нокти и бъркане в носа до използването на несъразмерни количества захар в всекидневието, нервното потропване с крайник и даже неща като слагането на червило по време на шофиране, самосъжалението и опитите да се сравнявате с близките.

Някои привички са безобидни или най-малко не биха навредили съществено на здравето ви. За други е добре известно, че са рискови и могат да доведат до тежки здравословни проблеми. Съществуват обаче и привички - дейности, които правим всекидневно, а даже не подозираме, че могат да са рискови за живота ни.

Вижте 5 от тези ежедневни дейности, които могат да ви убият:

Ежедневното пиянство на плодов сок



Много хора заран пият плодов сок на закуска. Но малко от тях знаят, че в случай че го вършат всеки ден, в продължение на години, това може да ги убие. Сушените плодове, плодовият сок и даже някои типове мюсли съдържат серен диоксид, а той е нездравословен за здравето.

Много производители и търговци прибягват до опушване със серен диоксид, отнасяне с глицерин, подсладители, с цел да придадат добър външен тип, цвят и продължителност на сушените плодове.

Похапването на бърза храна всеки ден



Няма човек, който да не е чувал, че бързата храна е нездравословна. Това е по този начин, тъй като бързата храна е цялостна с мазнини и в случай че ядете това всеки ден, може да се стигне до задръстване на някои артерии. Някои типове бърза храна съдържат и канцерогенни субстанции, които се натрупват в тялото и са доста рискови.

Яденето на пуканки за микровълнова фурна



Ако всекидневно си хапвате пуканки, приготвени в микровълнова фурна, това може да навреди съществено на здравето ви. Това не е поради самите пуканки, а поради маслото в тях.

Скубането на космите в носа



Когато си скубете космите в носа, вие разкъсвате микроскопични сектори кожа към всеки косъм, а това се трансформира в отвор за рискови бактерии и може да ви докара редица здравословни проблеми.

Ежедневното кръстосване на краката



Ежедневното стоене с кръстосани крайници може да увеличи кръвното ви налягане. Освен това може да ви аргументи и болежка във врата и гърба. А някои изследвания сочат, че ежедневното стоене с кръстосани крайници може да аргументи разширени вени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР