Вредителите по зелето са опасни, защото често са невидими. Например

...
Вредителите по зелето са опасни, защото често са невидими. Например
Коментари Харесай

Пепел и листа от тютюн гонят зелевата муха и други вредители...

Вредителите по зелето са рискови, тъй като постоянно са невидими. Например зелевата муха. Тя снася яйцата си в края на пролетта в почвата до растенията. Излюпените ларви стартират да се хранят с кореновата система на зелето. Първият симптом за заразяване е, че долните листа получават тъмносив нюанс. За да се справите с неприятелите, разсадът може да се напръска с настойка от дафинов лист, поучават от sinor.bg

Най-популярното оръжие против вредителите са пепелта и натрошените тютюневи листа. Но те са потребни единствено в изсъхнало време. Освен това са ефикасни най-много против охлюви и пеперуди.

Мухите са същинско злополучие за градинарите. Малките инсекти се развъждат толкоз бързо, че даже химическите препарати не всеки път оказват помощ. Ето за какво превантивните ограничения са ефикасни: не оставяйте растителни останки върху лехите за семена през есента и плевете в точния момент. Остатъците от реколтата, стръковете и листата могат да се трансфорат в чудесно място за размножаване на зелеви мухи, които ще оставят идната година без годишна продукция.

Друг способ за справяне с вредителите по зелето е трикратното поддържане на растенията с разтвор на суперфосфат и калиев хлорид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР