Вредите от досегашния локдаун бяха огромни и са трудно поправими.

...
Вредите от досегашния локдаун бяха огромни и са трудно поправими.
Коментари Харесай

Синдикат вини Кацаров за образователния локдаун и предупреждава образователния министър

Вредите от досегашния локдаун бяха големи и са мъчно поправими. Здравния министър Стойчо Кацаров беше в основата на този учебен локдаун. Нищожно ниския 0,035% % на инфектирани възпитаници сподели здравното безсмислие на тази мярка. С такава позиция излязоха от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ". Те настояха за оставката на здравния министър.

Според тях, тръгването на всички учениците при тестване един път седмично е закъсняло решение, като аргумент по тази причина те разясняват, че това продължава да генерира разделяне в системата. Поне 15% ще останат отвън нея, заради противоречие за тестване.

Всички учители и шефове, които вземат участие в организирането на проби в клас, следва да получат в допълнение заплащане е предлагането на Синдикат " Образование " а отпускът за възобновяване след ваксина, да бъде и след третата доза.

53% са имунизираните български учители, а още най-малко 35% имат открити антитела. Затова просветителните институции са допустимо най-безопасната среда в България.
 Окончателно: Всички възпитаници присъствено от понеделник
Окончателно: Всички възпитаници присъствено от понеделник

Ако тестванията бяха пристигнали по-рано, до момента учениците щяха да са в час

Синдикат " Образование " чакат:
Префокусиране от университетски познания към практиката и пазара на труда; Равен късмет за всички възпитаници, без значение от обществения статус и географското положение; Физическа среда в просветителните институции в унисон с наредбата за физическата среда и средно-европейските стандарти; Образователна система, която е деполярна и не генерира частни уроци и несъмнено още доста действителни резултати.
Учителите чакат:
Образователни политики да се образуват и ремонтират с експертния потенциал на учителските синдикатите, а освен с специалисти на МОН и неправителствени организации; Да се изкорени политическото въздействие в просветителната система и тя да стане обединяваща; Бюджетът за обучение да доближи 6% от Брутният вътрешен продукт в границите на три години, като през 2022 да бъде най-малко 4,6%; Да се усилят ЕРС с 25% в бюджет 2022; Да се усилят заплатите на учители и шефове с 15% от 1.01.2022 година; Да се спре " политическото " говоренето за премахването на делегираните бюджети и се направи смяна на настоящите в този момент съставни елементи в тях, като се прибавят нови, при увеличени финансови средства за образование; Да се върне възпитателната роля и функционалност на българските учители и българското училище; Да се образува сполучлива политика за привличане и задържане на млади учители, на фона на 57,3 години междинна възраст при педагозите в България; Българските учители да преминат към второкласен труд, като редом с това се образуват обезщетителни механизми за отбрана и битка против напрежението в учителския труд.
Във връзка с дебата за започване на образователната година от 1 септември, дано това решение да не се взема преждевременно и политическ и, упорстват синдикатите. Ако учениците се върнат в клас на 1 септември, то учители и шефове ще стартират на 15 август, което е безусловно недопустимо, считат те.

По-рано през днешния ден, здравният министър също изрече своята позиция по тематиката, като съобщи, че съгласно него България е съумяла
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР