Връзките са важна част от човешкия живот. Това е начин

...
Връзките са важна част от човешкия живот. Това е начин
Коментари Харесай

Тайната на здравата и продължителна любовна връзка

Връзките са значима част от човешкия живот. Това е метод да се свържем с другите хора, да се почувстваме разбрани и обичани. Поради тяхната значителност е добре да поставим старания, с цел да създадем здрава и трайна връзка. Имайте поради, че това изисква работа и от двете страни, самообладание, взаимни отстъпки, и огромно предпочитание. Преди всичко обаче връзката изисква отдаденост и добра връзка. Зрелите връзки нормално имат зад тила си опита на минали провалени, от които са си взели поучения. Връзката може да бъде съществено разтърсена, когато някой от следните аспекти бъде подценен или признат за даденост.

Обвързване

Много е значимо да разберете какво значи да се обвържеш с някого. Това допуска съществено желание да свържеш живота си с различен човек, да му бъдеш правилен, да споделяш с него положително и зло, да му се доверяваш изцяло и да понесеш отговорността за неговото благополучие. Накарайте колегата си да се почувства важен, подкрепяйте фантазиите и задачите си.

Комуникация

Комуникацията е ключът към сполучливата връзка. Важно е да говорите за проблемите, да не премълчавате, без да навлизате в непотребни разногласия и дразги, несъмнено. Но също по този начин е належащо да зачитате персоналното пространство и настроенията на другия. Разберете по кое време не му се приказва, по кое време е по-добре да отстъпите, по кое време е по-добре да замълчите.

Зряла против незряла обич

Една връзка изисква здравословна, рационална, зряла и осъзната обич. Затова е от огромно значение да различавате зрялата от незрялата обич.

Зрялата/здравословната обич: изчаква, замълчава, изслушва, доверява се, грижи се, почита, приема, прости, радва се за другия, приема колегата с неговите дефекти, отстъпва, когато е належащо, умее да се сбогува.

Незрялата/нездравословната обич: изисква, нуждае се, желае да промени другия, чака, съревновава се, нетърпелива е, не прости грешките, приказва, само че не слуша, бърка секса с усеща, ревнува, опасява се, отхвърля се елементарно, наранява.

Взимане на поука от предходните неточности

Заздравяването на актуалната връзка или започването на нова изисква да се поучим от предходните си неточности, с цел да използван наученото към актуалната или бъдещата си връзка. Бъдете нащрек по отношение на човек, който: не демонстрира задоволително старания за вас; приказва доста, без да споделя нищо; непрекъснато обвинява; не е податлив да признава грешките си.

    Ако полагате нужните старания и двамата, в случай че сте толерантни и доброжелателни един към различен, в случай че и двамата имате предпочитание, можете да изградите здрава, трайна и сполучлива любовна връзка.

Цветелина Велчева по материали от Psychology Today

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР