Връзките са си цяла наука. Има психолози, които с години

...
Връзките са си цяла наука. Има психолози, които с години
Коментари Харесай

4 грешки в поведението, които водят до развод

Връзките са си цяла просвета. Има психолози, които с години учат любовните взаимоотношения. Един от тях е Джон Готман, който се занимава с връзките от 40 години и е определил 4 съществени неточности в човешкото държание, които предвещават разлъка или бракоразвод.

Той ги назовава "4-те конника на Апокалипсиса ", които носят със себе си разрухата на една връзка.

 Thinkstock

1. Презрение - в случай че сътрудникът ви наскърбява, когато сте сами или сте някъде на открито, не цени мнението ви или непрекъснато ви измисля прякори, които смятате за обидни, то той сигурно не ви цени толкоз, не мисли за вашите усеща и се счита за освен това от вас.



2. Критика - в случай че единият сътрудник непрекъснато се нервира от решенията, които взима другият и му припомня остарели неточности и случки, то нещата неизбежно ще се трансфорат в един циничен кръг от обвинявания и кавги.

 Thinkstock

3. Отбранително държание - заемането на отбранителна позиция, в която постоянно ни се случва да попадаме никога не оказва помощ на никой. Тогава идват единствено обвинявания.



4. Избягването на спор - когато усетят, че наближава стихия, някои хора обичат да зариват главата си в пясъка и да бягат от проблемите, а това в никакъв случай не е положително решение в една връзка, в която е нужна връзка.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР