Връзките са нещо много важно за всеки един от нас.

...
Връзките са нещо много важно за всеки един от нас.
Коментари Харесай

Истината за връзките, която ни се иска да знаехме по-рано

Връзките са нещо доста значимо за всеки един от нас. Без значение дали става въпрос за връзките ни с интимния сътрудник, приятелите, родителите ни и така нататък – връзките основават една сигурна база под краката ни. Дават ни опора, поддръжка, обич, грижа, внимание и цялата прочувствена храна, от която имаме потребност. Но също по този начин, връзките изискват да се развиваме, да ставаме по-осъзнати и да се грижим за тях като за нещо живо. Нещо, което е в непрестанен развой на промяна и смяна. Точно както и самите ние.

Естествено няма магическа формула, която да ви води до безпроблемни и изцяло удовлетворяващи взаимоотношения с другите. Но има няколко истини, които биха внесли огромна доза светлина и осъзнатост за смисъла на връзките в живота ни и по какъв начин да ги създадем по-пълноценни. Защото във връзките …

… не става въпрос за ТЕБ

Аз, аз, аз… Колко постоянно употребявате тази дума в връзката си с другите? Много постоянно се фокусираме напълно върху себе си и пропущаме простата истина, че във връзката с другия не става дума единствено за нас. Мислим неща като „ Аз нуждая се от… “, „ Аз искам… “‘, „ Аз мисля… “. Но не. Смисълът на връзката, която имаме е, че ние сме там за другия. Да го забележим. Да го чуем. Да му дадем.

… връзката е значима

Думите са мощен интрумент, който въздейства. Всичко, което казвате въздейства на другия. Както и всичко, което премълчавате. Комуникацията не е само вербална. Тя е тонът на гласа ви, жеста, методът, по който завъртате очите си и ръцете, които движите по избран метод. Когато сте във връзка ВСИЧКО ВЛИЯЕ. И ние тълкуваме знаците, които ни оферират обичаните ни хора, от време на време не напълно тъкмо. Именно за това би трябвало да приказваме и да изясняваме непрестанно какво се случва с другия, с мен, с нас и да намираме общия фокус и споделената изясненост.

… би трябвало да бъдем себе си

Добрите връзки имат едно значимо изискване – би трябвало да можем да бъдем себе си. Ако по някакъв метод това не е разрешено и би трябвало да крием значими елементи от себе си, с цел да запазим връзките – това не е добър знак. Колко дълго можете да потискате себе си? Добрите взаимоотношения се градят на реципрочна приемливост към особеностите, които ни вършат тъкмо тези хора, които сме. Безспорна истина е, че би трябвало да останем в тези връзки, кото ни дават свободата да се показваме свободно. Именно те си заслужават напъните, времето и отдадеността, които сме подготвени да предложим!

Автор: https://www.ilady.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР