Връзките са много по-бързи и позволяват настройки в реално времеУмната

...
Връзките са много по-бързи и позволяват настройки в реално времеУмната
Коментари Харесай

Китай отглежда домати в умна оранжерия с 5G

Връзките са доста по-бързи и разрешават настройки в действително време

Умната оранжерия е едно от перспективните приложения на 5G технологията (снимка: CCO Public Domain)

18 сорта домати се отглеждат в „ интелигентна ” оранжерия с мрежа от пето потомство (5G), построена в източен Китай от компанията Daoji Agriculture . Проектът е част от национална стратегия за развиване на интелигентни технологии за земеделието, заяви хонконгското издание The South China Morning Post (SCMP).

Вужен, малко градче в провинция Джъдзян в източен Китай, се трансформира в един от тестовите обекти, в който през март 2019 година бяха пуснати в употреба първите 5G базови станции. До края на октомври мрежата от пето потомство на China Mobile обхвана целия град – той не е определен инцидентно, защото годишно там се организира международна интернет конференция.

В скорошно изявление за SCMP основният изпълнителен шеф на Daoji Agriculture Донг Йонгзе споделя за плана за 5G оранжерия, в който компанията е вложила към 10 милиона юана (1,4 милиона долара). Ново потомство клетъчни връзки оказва помощ да се поддържат идеални условия в оранжерията от 32 квадратни метра, където порастват към 2800 корени с домати.

С помощта на датчици, свързани към 5G мрежата на China Mobile, се провежда поливането и подхранването на растенията с субстанции. Сензорите следят в действително време безусловно всичко: температура, осветяване, периодичност на напояване, мокрота и торене. През 5G данните се подават в системата за ръководство, която заради по-бързата връзка може доста тъкмо да контролира настройките, постигайки оптимален рандеман.
още по тематиката
В оранжерията е построена и система за надзор на вредителите и заболяванията, която също е обвързвана с 5G и може да убива инсекти посредством напръскване на озон.

„ 5G мрежите са по-бързи и по-надеждни – 4G системата за ръководство постоянно увисваше и трябваше да изчакваме резултатите от разбора. С 5G резултатите се издават неотложно ”, акцентира Донг Йонгзе преимуществата на новата технология.

По неговите думи, доста от функционалностите на интелигентната оранжерия към момента се тестват и компанията продължава да изследва опциите за потребление на 5G технологията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР