Връзката между отрицателните чувства и лошото здраве е установена отдаван.

...
Връзката между отрицателните чувства и лошото здраве е установена отдаван.
Коментари Харесай

Възхищението ни прави по-здрави

Връзката сред негативните усеща и неприятното здраве е открита отдаван. По какъв тъкмо метод обаче въздействат позитивното въодушевление и психическата демонстрация да се радваме на нещо на здравето?

Точно на този въпрос се пробваха да отговорят учени от Калифорнийския университет в Бъркли, споделя сп. Quartz. Те наблюдаваха в опит изпитването на разнообразни страсти като съчувствие, раздост, обич и други позитивни усеща по отношение на равнищата на интерлевкин 6 - секреция, която води до възпаления в тялото.

Учените следиха реакциите на 119 студенти, участници в опита. Те откриха, че при хората, които постоянно изпитват позитивни страсти, има по-ниски равнища на интерлевкин 6. Най-силна връзка е била видяна при изпитването на една определена емоция - възхищението от неща и хора в позитивен проект. 

Възхищението е възприятие на почитание или страхопочитание, смесено със боязън и удивление, постоянно въодушевено от нещо величествено или мощно. Причината да го изпитваме може да бъде пейзаж, малък подробност от живота, нормална за другите активност, която нас персонално ни смайва и я намираме за велика. Например детската игра. Идва от обичта към света в близост, от любознанието и осъзнаването на хубостта на настоящия миг.

" Изглежда има нещо особено във възхищението ", разяснява Дакър Келтнър, професор по логика на психиката и старши създател на изследването пред в. " Ню Йорк Таймс ". " Явно то има ясно изразено въздействие върху маркери, свързани с вътрешните възпаления ", споделя той.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР