Връзка с президентството и предварителен достъп до решение на върховен

...
Връзка с президентството и предварителен достъп до решение на върховен
Коментари Харесай

Прокуратурата забърка и секретаря на президента по правни въпроси в делото „Бобокови“

Връзка с президентството и прелиминарен достъп до решение на висш съд, както и разискване на конкурс за предопределение в правосъдната система с настоящ магистрат – това прокуратурата твърди, че е открила в мобилните устройства на предприемача Пламен Бобоков, упрекнат за противозаконен импорт и преправка на отпадък.

Държавното обвиняване проверява търговия с въздействие. Сред разследваните са Пламен Узунов - консултант на президента, прокурор Николай Николов от прокуратурата в Русе, либийски жител, разследван за шпионаж и ликвидиране.

Бобоков беше върнат в ареста поради закъснение при заплащането на гаранцията в размер на 1 млн. лева
Пламен Бобоков си платил гаранцията, само че е задържан Според отбраната задържането е нелегално
Държавното обвиняване популяризира серия скрийншоти, за които се твърди, че са от диалози с лица, обозначени надлежно като Prezident-Pl. Uzunov (Пламен Узунов е секретар на президента по правни въпроси, беше вътрешен министър в служебното държавно управление на Огнян Герджиков – б.р.) и Prok. Niki Nikolov (Николай Николов е магистрат – б.р.).

На двамата се правят персонални обиски, както и претърсвания и изземвания.

Особеният случай на един либийски танкер

От прокуратурата показват, че на 27 декември 2018 година Prezident-Pl. Uzunov изпраща поредност от известия на обвинения със следното наличие: „ Има единствено план на решението “, „ Първо ще го видиш ти “, „ Още не подписано “. В отговор Бобоков написа: Разбрах “. На същия ден в 16:20 ч. обвиненият получава от „ Prezident-Pl. Uzunov” и снимков файл на правосъдно решение, съпроводено с уточняващ текст: „ Това е ще е в оригинал “.

На 03.01.2019 година Prezident-Pl. Uzunov изпраща линк към правосъдно решение на състав на Върховен административен съд от дата 02.01.2019 година (първият работен ден на годината). Решението е идентично с това от изпратения по-рано файл.
Снимка: btvnovinite.bg
Става дума за решението на Върховния административен съд, с което се дефинира като незаконосъобразно задържането на либийския танкер „ Бадр “ на Пристанище Бургас. Случаят провокира огромен интернационален скандал, защото в това време благодарение на управляващите екипажът беше заменен и корабът напусна България като непозната благосъстоятелност.
Случаят с либийския танкер и ЧСИ-то Тотко Колев: Образувани са две дисциплинарни производства Едното се апелира пред Върховен касационен съд, сподели Георги Дичев, ръководител на Камарата на частните правосъдни реализатори
Срещу частния правосъден реализатор, продал либийския транспортен съд, беше формирано досъдебно произвеждане. Според държавното обвиняване частният правосъден реализатор е превишил правата си, като е работил в полза на българско сдружение.

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев тогава отхвърли появилата се информация по случая на „ Биволъ “, че е взел участие в опит за „ споразумяване “ на случая в Либия. Той разгласи и че ще съди онлайн изданието поради изказванието, че е желал 4,5 млн. евро за освобождението на „ Бадр “.

Един неприятен другар от детинство

Другият разгласен онлайн диалог на Бобоков е с Prok. Niki Nikolov. Комуникацията сред двамата е извършена в края на м. ноември и началото м. декември 2019 година и съответствува с процедура по желание на административен началник на Окръжна прокуратура – Русе. Видно от протокол на съвещание на Прокурорска гилдия на Висшия правосъден съвет, извършено на 04.12.2019 година, след очевидно гласоподаване за административен началник е назначен различен претендент, участващ в процедурата.

Преди избора Prokuror Niki Nikolov пита първо „ Надявам се, че още съм в играта, нали? “, а по-късно и „ Действате с приятеля от детинство, нали? “. След резултата от процедурата от телефона на Бобоков е написано „ Вече съм подхванал ограничения! Адски скърбя за случилото се! “. Пишещият се оплаква и че гореспоменатият другар към този момент не си подвига телефона и не дава отговор на известията, а по този начин пропадал и различен техен „ общ план “.

Наблюдаващите прокурори ще преценяват и това дали, в тази ситуация, че са налице доказателства за търсене на дисциплинарна отговорност на магистрата, респективно ще сезират основния прокурор на Република България, пишат от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР