Враца. Заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов откри във Враца синя

...
Враца. Заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов откри във Враца синя
Коментари Харесай

Зам.-министър Евгени Стоянов: „Синята стая“ във Враца обединява усилията на няколко институции

Враца. Заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов откри във Враца „ синя стая “ за чуване на деца жертви и причинители на закононарушения. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Специалното помещение е построено и оборудвано от Министерството на правораздаването с финансовата поддръжка на Българо-швейцарската стратегия за съдействие по план „ Укрепване на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на правораздаването за деца ”.
На откриването участваха кметът на Община Враца Калин Каменов, представителят на Швейцарското посолство Олга Йончева, ръководителят на плана Трифон Трифонов, ръководителите на Окръжен и Районен съд Враца – Надя Пеловска и Васил Ганов, прокурори, специалисти от обществено подкрепяне, психолози, представители на Министерство на вътрешните работи и членове на адвокатската гилдия в града.
„ Всеки магистрат, полицейски чиновник и обществен служащ, зает с работа с деца, знае какъв брой значима е „ синята стая “ за реализиране на по-голямо доверие и ефикасност при чуването на деца, както в наказателни, по този начин и в цивилен производства “, съобщи заместник-министър Стоянов.
Той означи, че за отбрана на най-хубавия интерес на децата във врачанския район са обединили напъните си няколко институции – Община Враца, която дава безплатно помещението, Окръжен съд – Враца и Районен съд – Враца, които ще обезпечат организацията и координацията за използването ѝ от всички институции, работещи с деца.
Кметът на Враца Калин Каменов изрази убеденост, че квалифицираните за работа с деца локални специалисти и представители на правосъдната система ще основат висока организация и екипност по отношение на чуването на малолетни и малолетни и най-хубава отбрана на техните права. Той добави, че „ синята стая “ ще може да се употребява и от сътрудниците им в региона.
Заместник-министър Стоянов напомни, че с финансовата поддръжка на Българо-швейцарската стратегия за съдействие Министерството на правораздаването откри „ сини стаи “ още в градовете Варна, Плевен и Козлодуй в последните 2 година
„ Благодарение на швейцарските ни сътрудници следва да бъде стартират ремонт и съоръжение на „ сини стаи “ в Смолян, Разград, Добрич, Хасково, които се надяваме да открием скоро “, съобщи още заместник-министърът на правораздаването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР