Враца. Визия за България“ е подадена ръка за диалог с

...
Враца. Визия за България“ е подадена ръка за диалог с
Коментари Харесай

Николай Иванов, БСП: „Визия за България“ показва, че е възможна национална политика за изоставащите региони

Враца. „ Визия за България “ е подадена ръка за разговор с всички български жители. Този стратегически план е вяра за Северозападния район, че е допустима национална политика за изоставащите райони и за хората, които са останали да живеят в тях “, съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Иванов по време на представянето на Визията на среща с Движението на ветераните във Враца, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той съобщи, че левицата ще предложи в окончателния вид на Визията още предпочитани за районите ограничения, в това число и усилване ролята на българските общини посредством действителна децентрализация, освен на отговорности, само че и на финансови запаси. По думите му е време е за нов Закон за локалното самоуправление и локалната администрация и Българска социалистическа партия е партията, която ще започва този развой.
Народният представител Иван Генов акцентира, че упоритостта на Българска социалистическа партия е „ Визия за България да срещне такава поддръжка от обществото, че в бъдеще да се трансформира в управническа стратегия. „ Тежките демографски проблеми на Северозапада би трябвало да бъдат главен приоритет в районната политика, тъй като обезлюдяването е голям риск за района “, съобщи той. По думите му Визията е план на стратегически документ, който би трябвало, благодарение на скъпия опит и на Движението на ветераните социалисти, да се разпространява и да доближи до всички български жители.
Събралите се на срещата сложиха въпроси за повече конкретика за финансовите запаси, с които ще се осъществя Визията. Те поддържаха концепцията на Българска социалистическа партия да бъдат направени районни и общински визии. Областния ръководител на придвижването Кръстьо Трендафилов показа своя книга, която прави подробен разбор на разрушаването на стопанската система на Северозапада в годините на прехода.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР