Враца. Във Враца се проведе кръгла маса под мотото Изход

...
Враца. Във Враца се проведе кръгла маса под мотото Изход
Коментари Харесай

Враца: Кръгла маса под мотото „Изход има” се проведе в града

Враца. Във Враца се организира кръгла маса под мотото „ Изход има ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ”. Поводът бе Световния ден за битка с наркозависимостите и бе взаимна самодейност на Врачанска света митрополия в лицето на Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий и Община Враца, представлявана от кмета Калин Каменов.
Кметът изрази своята признателност на Врачанския митрополит Григорий за концепцията и не скри своето удовлетворение от обстоятелството, че Българската православна черква, посредством новият Врачански митрополит е посочила съпричастност към тази изключително значима за българската юноша проблематика. Митрополит Григорий благодари на кмета за проявената сърдечност за организирането на срещата.
„ Наркотиците са най-голямото предизвикателство на нашето време за хората, които не са разкрили своя блян. Липсата на Христос в живота на младежите ги лишава от успокоение в този комплициран свят ”, акцентира Врачанският митрополит. От гостуващите свещенослужители изявление направи отец Михаил Манев, който от години работи в единствения по рода си Православен център за духовно обгрижване на подвластни „ Св. княз Боян Енравота ” към храм „ Св. Цар Борис - Михаил Покръстител ” във варненския квартал Аспарухово.
Заключението на всички участници във форума бе, че кръглата маса е една потребна самодейност и крачка напред в битката с наркоманията, изключително когато Църква и общински управляващи имат предпочитание да обединят напъните си за справяне с най-значимия недостатък на сегашния век.
Никола ПЕТКОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР