Враца отбелязва днес своя празник. Денят ще започне с възпоменателна

...
Враца отбелязва днес своя празник. Денят ще започне с възпоменателна
Коментари Харесай

Честит празник, врачани! Ето как ще бъде отбелязан Деня на Враца

Враца отбелязва през днешния ден своя празник. Денят ще стартира с възпоменателна панихида в храм „ Свето Възнесение “ за Христо Ботев и неговите четници. В 9 часа стихове и песни ще бъдат показани по Ботевата алея край село Косталево. Час по-късно ще е тържественото съвещание на общинския съвет, с присъединяване на посетители от побратимените на Враца градове, народни представители, почетни жители и други
Тази година званието “Почетен жител на Враца” ще получат шефът на СУ „ Христо Ботев “ Виктор Кръстев за одобряване на престижа на школото като водещо образователно заведение в страната и забележителен принос за развиването на образованието в града, и Здравко Златев за извънреден принос в филантропичните действия, обществено-политическия живот и обществения живот в община Враца. Званието ще бъде присъдено и на доктор Георги Езекиев.
"Наградата на Враца " отива при Иво Евгениев. Той получава оценката за забележителен принос в подобряването на обекти от просветителната инфраструктура на Враца и присъединяване в обществения живот на общината. Призът ще вземат и общинският консултант Николай Николов, ръководителят на ШК "Враца " Красимир Бочев и СУ "Христо Ботев " като институция.
В 13.30 часа ще е поклонението на лобното място на Христо Ботев, в местността „ Камарата “, във Врачанския балкан. В 19.30 часа ще е обичайния церемониален концерт, отдаден на подвига на Христо Ботев и неговата чета, а митингът-заря стартира в 21 часа.
Тържествата се организират под егидата на президента на България Румен Радев, който ще дойде във Враца директно преди митинга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР