Враца. На 40% са изпълнени ремонтно-възстановителните работи на моста край

...
Враца. На 40% са изпълнени ремонтно-възстановителните работи на моста край
Коментари Харесай

На 40% е изпълнен ремонтът на моста край с. Краводер на пътя Монтана - Враца

Враца. На 40% са изпълнени ремонтно-възстановителните работи на моста край с. Краводер на път I-1 Монтана – Враца. Предвижда се пътното оборудване над река Ботуня да бъде приключено до края на строителния сезон. По време на строително-монтажните работи трафикът е ориентиран по обходни направления. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ .
В посока Видин леките и лекотоварните транспортни средства до 10 тона се пренасочват от път I-1 Враца - Монтана след разклона за Бели извор по обходен маршрут по път III-162 в посока Вършец до кръстовището с път III-1621 през с. Сумер до включването по път I-1.
Товарните коли над 10 тона в посока Видин се насочват от I-1 по път III-101 Враца – Криводол и по път II-13 Криводол – Липен – Стубел – Крапчене до включването още веднъж по път I-1.
В посока София всички транспортни средства минават по обходен маршрут по път III-1302 Краводер – Пудрия – Големо Бабино – Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път III-101 Криводол – Враца до включване по път I-1.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да съблюдават пътната сигнализация, въведените ограничавания и обходните направления, с цел да не пораждат пътни произшествия. Заради неспазена възбрана за прекосяване на тежкотоварен камион по обходния маршрут за леките коли на 12 септември породи тежко пътнотранспортно произшествие на третокласния път за Вършец.
Съоръжението над река Ботуня е издигнато преди повече от 35 години - през 1981 година, и до момента не е главно ремонтирано. Предвидените действия включват създаване на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат сменени ограничаващите системи, тротоарните блокове и ще се усъвършенства отводняването. С ремонта на оборудването ще се увеличи сигурността и удобството при пътешестване.
Строително-монтажните действия се извършват от „ ПЪТИНЖЕНЕРИНГ-М “ АД. Договорът им е на стойност 678 767,09 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е на „ Интерконсулт “ ЕООД. Техният контракт е за 11 040 лева с Данък добавена стойност. Средствата са обезпечени от бюджета на АПИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР