Вратата за преминаване между първия и втория стълб на пенсиите

...
Вратата за преминаване между първия и втория стълб на пенсиите
Коментари Харесай

Петков: Вратата за преминаване между първия и втория стълб на пенсиите е отворена

Вратата за прекосяване сред първия и втория дирек на пенсиите е отворена до 30 юни. Тогава е срокът за лицата, на които им остават по-малко от 5 години до периода за пенсиониране.
Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV някогашният обществен министър Бисер Петков.
 Бисер Петков: Изпреварващото увеличение на минималната пенсия демотивира осигуряващите се Бисер Петков: Изпреварващото увеличение на минималната пенсия демотивира осигуряващите се
Една от дилемите в Министерство на труда и обществената политика беше точно да се приготви изплащането на пенсиите от така наречен втори дирек...
Тези, които навършат до 2025 година, имат опция да създадат избор в границите на една година. Затова споделям, че приближаването на периода досега на пенсиониране разрешава да се направи избор, посочи още Бисер Петков. Той уточни, че хората би трябвало преди всичко да се осведомят. Петков разяснява, че хората, които са се осигурявали на минималния приход, ще получават минималния размер на пенсията от 300 лв.. 
Изчислената пенсия над тавана ще бъде калкулации до него - за тези хора също имат интерес да останат в универсалния пенсионен фонд, стана ясно още от думите на Петков. Той сподели, че хората би трябвало да се позаинтересуват в кой фонд се обезпечават и да се извърнат към съответното сдружение. Бившият обществен министър посъветва хората да създадат и информация в уеб страницата на Национален осигурителен институт.
Петков посочи, че хората, трансферирали парите си в Национален осигурителен институт, имат опция да предвижат парите си към универсалния фонд. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР