Вратата за преговори с БСП все още е отворена, заяви

...
Вратата за преговори с БСП все още е отворена, заяви
Коментари Харесай

Мирослав Иванов, ПП: Вратата за преговори с БСП все още е отворена

Вратата за договаряния с Българска социалистическа партия към момента е отворена, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Мирослав Иванов. Днес социалистите гласоподаваха на първо четене връщането на хартиените бюлетини дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Заявили сме нашите цели и по тях имаме припокриване с това, което Българска социалистическа партия има като стратегия. Ще създадем всичко допустимо в случай че вторият мандат стигне до нас, да успеем да го осъществяваме. Един от сътрудниците, с които ще приказваме, е Българска социалистическа партия, само че не отхвърлям, че към днешна дата Българска социалистическа партия нееднократно гласоподаваха със статуквото ", разяснява Иванов.

Конституционният съд недвусмислено съобщи в свое решение, че няма нарушавания на правата на жителите при гласуването с машина, подсети депутатът.

" Политически цинизъм е да твърдиш, че в действителност искаш да върнеш бюлетината, с цел да могат всички български жители да упражнят право на избор, а да не вземеш под внимание всички и дефекти и пороци на гласуването с хартиените бюлетини - сбърканите протоколи, съзнателно саботираните бюлетини, които се вършат невалидни с едно петънце от мастило ", съобщи той.

По думите му законопроектът не е вкаран за разискване съгласно правилника на Народното събрание и не е имало време да бъдат изискани мнения от способени институции. Коментира, че ниската изборна интензивност не е в резултат на машините а поради изгубеното доверие на жителите в политиците.

" Ако се съпостави броят на гласувалите в секции с машина броят на гласувалите в секции с хартиена бюлетина под 300 гласоподаватели и се проследят последните няколко избора - процентите на гласувалите с хартиена бюлетина са по-ниски от тези с машините.

На въпрос има ли разнобой в Политическа партия по отношение на закупуването на нови изтребители Ф-16, той съобщи, че всички депутати от партията гласоподават по съвест. " Мога да приказвам за себе си, имам своите причини - аз гласувах " за ".

Според Иванов най-логичният съдружен сътрудник на ГЕРБ е Движение за права и свободи, тъй като те гласоподават консистентно и постоянно са против останалите пет партии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР