Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 27 спасявания и

...
Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 27 спасявания и
Коментари Харесай

Александър Георгиев с 27 спасявания при успех на Колорадо в НХЛ

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 27 спасявания и оказа помощ на Колорадо Аваланч да завоюва против гостуващия Ванкувър с 5:2, с цел да запише четвърта победа в последните си пет мача в Националната хокейна лига (НХЛ).

Кейл Макар, Мико Рантанен, Валери Ничушкин и Жонатан Друен се отличиха с по гол и асистенция, а Райли Тюфт, който беше включен по неотложност в състава от дублиращия тим, също се разписа за триумфа. За гостите от Канада точни бяха Джей Ти Милър и Нилс Хогландер.

В подреждането Колорадо заема 5-о място в Западната конференция с актив от 24 точки, до момента в който Ванкувър се намират на 2-ата позиция с 27 пункта.



В различен дуел от кръга Бостън завоюва гостуването си на миналогодишния финалист за Купа " Стенли " Флорида с 3:1 и резервира лидерската си позиция на Изток с 31 точки. Джон Бийчър, Джейк ДеБръск и Чарли Койл осъществиха, а Линус Улмарк парира 27 изстрела. Антон Лундел вкара за домакините, които прекъснаха серия от шест следващи победи в личната си зала.

Джак Айхел се разписа в 1:57 минута на продължението, а първенецът Лас Вегас надви с 2:1 над домакина Далас и с 30 точки е лидер в Западната конференция и втори в лигата. Майкъл Амадио също беше прецизен за гостите, а Ейдън Хил блокира 32 удара. Роопе Хинц осъществя за тексасците.

Джонатан Куик отрази всичките 32 изстрела към вратата си и за 60-и път в кариерата си не позволи гол ( " шътаут " ), а Алекси Лафрение вкара в 5:10 минута на мача за успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 1:0 като посетител на Питсбърг. Тристан Джари парира 35 изстрела, само че не съумя да спре противника да реализира 11-а победа в последните си 13 мача.



Кълъмбъс прекъсна серията си от девет следващи загуби след триумф със 7:3 над гостуващия Чикаго. Буун Дженър вкара два пъти, а Зак Уеренски записа клубен връх с четири асистенции в един мач. Елвис Мерзликинс способства с 34 спасявания.

Адам Лаури беше прецизен в 99-ата секунда на продължението, а Уинипег реализира четвърти пореден триумф след 3:2 при визитата на Тампа Бей. Конър Хелебък оказа помощ с 31 спасявания за успеха.

Дилан Стром вкара 8 секунди след началото на продължението за успеха на Вашингтон над гостуващия Бъфало с 4:3 и записа пети следващ извоюван мач.

Алекс Лайън блокира 16 удара за втория " шътаут " в кариерата си, с цел да помогне на Детройт да победи гостуващия Ню Джърси с 4:0. Роби Фабри изпъкна с гол и асистенция, а Лукас Реймонд, Дилан Ларкин и Мориц Зайдер също вкараха.

Брок Нелсон се разписа два пъти за Ню Йорк Айлъндърс, който завоюва с 3:2 семейството си на Филаделфия. Иля Сорокин способства с 34 отразени шайби.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР