Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато, който е най-постоянният играч на

...
Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато, който е най-постоянният играч на
Коментари Харесай

Бусато: Убеден съм, че тази година ще прекъснем тази хегемония на Лудогорец.

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато, който е най-постоянният състезател на " алените " този сезон, даде изявление пред бразилското издание Ogol. com.br. В него той разяснява своето бъдеще, като стана ясно, че към него има оферта от клуб от бразилската Серия А.

" Какъвто и да е изборът - дали да се върна в родината си, или да продължа в ЦСКА, ще бъда благополучен. Това са двата ми дома ", съобщи Бусато.
 ЦСКА излезе с позиция за Суперлигата
ЦСКА излезе с позиция за Суперлигата

Ето какво написаха от клуба

" Пристигнах в България с по-малко мачове, само че в Бразилия имаше табиет вратарите да играят, когато са по-възрастни, защото се смятаха за по-опитни. Но натрупах доста опит като играх непрекъснато в България и това ме направи по-добър вратар ", добави той.

Бусато разкри и по какъв начин се е стигнало до прекосяването му в ЦСКА. " Нещата се случиха доста бързо. Бях в Итуано и се появи тази опция. И когато Бог има цел, нещата протичат естествено ", споделя той.

В един миг Бусато трябваше да носи осем фланелки по едно и също време, с цел да играе мачове през суровата зима. Казва, че през днешния ден към този момент няма потребност от толкоз отбрана.
 Бивши звезди на ЦСКА поляха годишнина от 29-ата
Бивши звезди на ЦСКА поляха годишнина от 29-ата

На събитието участва и Димитър Бербатов

" Наистина в студения сезон е доста комплицирано, постоянно би трябвало да тичаме на терена, с цел да не мръзнем ", изясни Бусато, който също разкри, че се е приспособил добре към страната. " София е доста гостолюбив град и през днешния ден се усещам като вкъщи си ".

Вратарят има досега четири цялостни сезона в ЦСКА, като завоюва Купата на България през сезон 2020/21.

" Спечелването на трофеи в ЦСКА е това, което се стремя да върша сезон след сезон, с цел да оставя завещание. През предишния сезон имахме няколко следващи победи, в допълнение към най-голямата точкова акция на ЦСКА в шампионата.
 Спрягат още един чужденец за ЦСКА
Спрягат още един чужденец за ЦСКА

Ето кой е той

Но за жалост се намесиха външни фактори и това не беше по силите ни. Убеден съм, че тази година ще прекъснем тази надмощие на Лудогорец. Имаме доста мощна група и в действителност най-голямото ми предпочитание в ЦСКА е да бъда първенец ", сподели Бусато.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР