Вратарят на световния шампион по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше

...
Вратарят на световния шампион по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше
Коментари Харесай

Емилиано Мартинес бе аплодиран от десетки хиляди хора в родния му град Мар дел Плата

Вратарят на международния първенец по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше приветстван от десетки хиляди хора в родния му град Мар дел Плата. Според локалните медии по 100 000 души са се събирали пред великански екрани на плажа по време на Световното състезание в този морски град, който е на 420 км от Буенос Айрес. 30-годишният Мартинес, който бе определен за най-хубав вратар на Мондиала, сподели пред хората, че е горделив да бъде първият гражданин на града, който става международен първенец. 

" Не единствено за мен, само че и за всички деца, дребни вратари, които мечтаят един ден да завоюват четвъртата звезда ", съобщи той. 

Запитан за сполучливите си изяви при осъществяванията на дузпи, Мартинес призна, че се е опитвал да предизвика, да разсейва изпълнителите на наказателните удари, както към този момент го е правил по време на извоюваната Копа Америка в Бразилия през 2021 година, когато имаше някои подиуми, които станаха паметни в Аржентина. И както го повтори във финала против Франция на Световното състезание. " При дузпите съм мощен и знам, че хората ме почитат. Знам го, тъй като са ми го казвали противници. И когато някой бие първата дузпа на край на Световно състезание, знаеш, че той е доста нервозен. И тогава стартирам " да играя ", да му приказвам, да блъскам топката по-далеч ", призна вратарят. 

След това по избор на хората и под бурните аплодисменти той извърши част от танца, който направи на финала при една от изпуснатите дузпи на французите. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР