Вратарят на световния шампион по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше

...
Вратарят на световния шампион по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше
Коментари Харесай

Бурни овации за Емилиано Мартинес в родния му град Мар дел Плата

Вратарят на международния първенец по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше приветстван от десетки хиляди хора в родния му град Мар дел Плата, заяви Агенция Франс Прес.

Според локалните медии по 100 000 души са се събирали пред великански екрани на плажа по време на Световното състезание в този морски град, който е на 420 км от Буенос Айрес.

30-годишният Мартинес, който бе определен за най-хубав вратар на Мондиала, сподели пред хората, че е горделив да бъде първият гражданин на града, който става международен първенец. " Не единствено за мен, само че и за всички деца, дребни вратари, които мечтаят един ден да завоюват четвъртата звезда ", съобщи той.

Запитан за сполучливите си изяви при осъществяванията на дузпи, Мартинес призна, че се е опитвал да предизвика, да разсейва изпълнителите на наказателните удари, както към този момент го е правил по време на извоюваната Копа Америка в Бразилия през 2021 година, когато имаше някои подиуми, които станаха паметни в Аржентина. И както го повтори във финала против Франция на Световното състезание.

" При дузпите съм мощен и знам, че хората ме почитат. Знам го, тъй като са ми го казвали противници. И когато някой бие първата дузпа на край на Световно състезание, знаеш, че той е доста нервозен. И тогава стартирам " да играя ", да му приказвам, да блъскам топката по-далеч ", призна вратарят.

След това по избор на хората и под бурните аплодисменти той извърши част от танца, който направи на финала при една от изпуснатите дузпи на французите.
 Истерия от искащи да увековечат лика на Меси с татуировка
Истерия от искащи да увековечат лика на Меси с татуировка

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР