Вратарят на Славия - Георги Петков, който в момента е

...
Вратарят на Славия - Георги Петков, който в момента е
Коментари Харесай

Георги Петков: Преродих се, когато направих мустака!

Вратарят на Славия - Георги Петков, който сега е на подготовка в Турция с тима, воден от Златомир Загорчич, разяснява настоящи тематики от родния футбол и се върна към прословутия мач на 25 май 2013 година, когато Левски не съумя да победи " белите " и изпусна шампионската купа на " Герена ".

" Изпитвам обич към футбола. Още не ми е омръзнало - нито играта, нито лагерите. Докато се усещам добре, ще играя. Нямам травми, не виждам причина да спра на следващия ден - функционално съм добре, не пропущам подготовка, както виждате.

И в предни години тимът на Славия е тръгвал по този метод, случва се. Въпросът е, че намерихме вярната посока, направиха се промени с господин Загорчич, познаваме го много от футболистите, с него се работи добре, знаем неговите условия и резултати пристигнаха.

Славия ще приключи колкото се може по-напред. Направихме страхотни мачове напоследък, само че нямахме шанс. Игрите бяха положителни. Просто ЦСКА два пъти ни се измъкна, бихме Лудогорец. Важно е да побеждаваме и да сме по-напред в класирането ", показа някогашният народен пазач.

" При нас няма проблем при вратарите. Както виждате, с Ники и Светльо сме другари. Това е най-важното, другари сме и се разбираме съвършено. Те са положителни момчета, желаят да се развиват. Най-важното е да могат да попиват това, което им споделя треньорът на вратарите господин Станев и по-късно аз каквото им кажа, постоянно слушат.

Вратарите в националния тим? От много време в клубовете не дават късмет на българските вратари, въртят се едни и същи имена. Последните години са Наумов, Дюлгеров и Светльо Вуцов. Няма други български вратари, на които да им се дава късмет. България постоянно е имала доста положителни вратари. Повече се разчита на чужденците, което аз не го одобрявам. Но всеки клуб си взема решение за вратарите.

Никой не може да отхвърли качествата на Илиан Илиев - стегна колана в националния тим, както се споделя. Избраха се верните хора и резултатите малко по малко ще дойдат.

Следя Левски, само че не толкоз. Гледам контролите, когато имам опция. Казвал съм го и различен път - не е толкоз значима играта на Левски, а финансовото положение на клуба. От това, което сме коментирали с другари, доколкото разбрах, там всичко е конкретизирано към този момент - финансови проблеми и отговорности, всичко е завършило. Пожелавам им оттук насетне победи, не против Славия де.

Доста се изговори за мача за купата от 2013 година. Най-важното е, че на мен ми беше най-трудно в този мач. Беше призрачен сън. Каквото и да се беше случило, щях да бъда основният провинен. Но се веселя, че клубът, в който играя, съумя да спре Левски.

Дали бих направил в днешно време " мустака "? Сега съм по-улегнал, по-спокоен човек, в този момент няма да го направя. След мача адреналинът е значителен. Може от страст отново да го направя, може и да не го направя. Затова споделям, че след мач би трябвало да помислиш една минута и тогава да правиш нещо. Тогава реакцията ми беше и може би, че мачът свърши. Защото напрежението в мен беше голямо. Много голямо, ви споделям. Като свърши мачът, все едно се преродих. Така се успокоих. Сега в случай че е мачът, не знам какво бих направил.

Борбата за купата ще е сред Лудогорец и Черно море. ЦСКА не ги виждам, тъй като последните десетина мача, ясно е за всеки, че ЦСКА не играе добре. Видно е, че не играе добре. Съмнявам се, че Черно море ще издържи. Мисля си, че Лудогорец няма кой да ги бутне. Имат организация, футболисти и в този момент добър треньор, тъй че за мен Лудогорец ще стане първенец.

Феновете на Славия да идват повече на стадиона, да се радват, тъй като това е Славия, това са юношите на клуба, на които се дава късмет. И дай боже да се радват на повече победи ", приключи пред Спортал Георги Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР